Evenimentul Zilei > Economie > Daea a făcut-o de oaie cu prima Brânzărie de stat
Daea a făcut-o de oaie cu prima Brânzărie de stat

Daea a făcut-o de oaie cu prima Brânzărie de stat

Sibienii s-au dus marți, ca la pomul lăudat, să îşi facă cumpărăturile la prima "brânzărie de stat" din oraş, inaugurată luni de către ministrul Agriculturii, Petre Daea şi ministrul Turismului, sibianul Bogdan Trif.

Speranțele clienților s-au năruit pe loc când au au descoperit că pe rafturile Brânzăriei se aflau doar brânzeturi făcute de acei fermieri şi producători care sunt membri în Asociaţia „Telemeaua de Sibiu”.

Mai mult, potrivit Agerpres, preţurile din această „brânzărie”, la unele produse specifice, sunt mai mari decât la tarabele din cea mai mare piaţă din Sibiu.

Despre producătorii care nu plătesc nicio taxă la „brânzăria de stat”, ministrul Agriculturii a spus că aceştia trebuie să fie corecţi şi cinstiţi, însă se pare că nu a fost auzit de cine trebuia.

Mai mult, el a promis că va prelua modelul de la Sibiu şi va deschide până la finalul anului, câte un magazin asemănător, în fiecare municipiu reşedinţă de judeţ: „În zilele următoare o să deschidem la Bucureşti, în Craiova, în Slatina, la Piteşti, la Timişoara, în Teleorman, peste tot”.

În Brânzăria de la Sibiu, producătorii îşi pot comercializa marfa, fără să achite vreo taxă, iar chiria spaţiului este suportată de Casa Română de Comerţ Unirea:
„Am spus cu ani în urmă că trebuie să facem această verigă extrem de importantă, pentru România, pentru producători, pentru consumatori şi anume să facem acea verigă care asigură preluarea produselor de la fermieri, aducerea lor în magazine bine puse la punct, controlate şi evident prezentate consumatorilor penmtru a putea fi valorificate. Aici urmărim câştigul producătorului şi al consumatorului. Statul a intervenit cu această verigă”, s-a împăunat Daea.