Poliţiştii de la „Criminalitatea Organizată” din Iași l-au reţinut pentru 24 de ore pe un tânăr, Dragoş Andrei Manolescu, care ar fi împărţit cu mare generozitate valută falsă, în ultimul timp. Polițiștii i-au percheziționat locuința acestuia din municipiul Iași, după ce au intrat pe fir în luna martie, atunci cănd Manolescu l-ar fi înşelat pe un amic de-al său, la un joc de poker.

Acesta a anunţat imediat Poliţia, când a avut convingerea că banii sunt falşi iar cazul a fost preluat de către procurorii Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. De altfel, tânărul se lăuda pretutindeni în gura mare că este rudă cu un fost mare demnitar, relatează ziaruldeiasi.ro.

Sumele plasate de acesta ar fi fost de ordinul a mii de euro, mai exact suma de 2.150 euro, toate în bancnote de 50 şi de 100 de euro. De asemenea, Manolescu este cercetat pentru numai puțin de alte 16 fapte dubioase. Polițiștii de la Criminalitate Organizată îl vor prezenta judecătorilor pentru arestare, el fiind cercetat pentru infracțiunile de plasare de valută falsă și înșelăciune. El a mărturisit polițiștilor că a adus banii falși din afara țării.

Tânărul reţinut ieri este nepotul ieşencei Claudia Ursu, cunoscut om de afaceri local, informează ziaruldeiasi.ro. De asemenea, femeia este soția italianului Formicola Maurizio, cercetat și judecat în prezent  în Iași pentru infracțiuni economice cu prejudiciu.