Evenimentul Zilei > Politica > Dacian Cioloș, atac DUR din interiorul PNL: „Nu are nicio scuză!”
Dacian Cioloș, atac DUR din interiorul PNL: „Nu are nicio scuză!”

Dacian Cioloș, atac DUR din interiorul PNL: „Nu are nicio scuză!”

Deputatul Cezar Preda, președintele interimar al PNL Dâmbovița, a declarat la Liga Aleșilor Locali a organizației județene, că fostul premier Dacian Cioloș nu are nicio scuză că nu au fost reglementate clar incompatibilitățile și conflictul de interese în cazul aleșilor locali.

''Astăzi veți alege o conducere a Ligii Aleșilor Locali din județ, o ligă pe care PNL a convocat-o de două ori la Brașov și căreia i-a promis multe conducerea PNL. Nimic din ce a promis conducerea PNL nu s-a realizat. În primul rând, acum un an și jumătate, la Brașov s-a promis Codul de integritate al primarului, că vor cumula într-o singură lege toate incompatibilitățile și toate pozițiile de conflict de interese existente în legislația românească, peste 200 de legi. N-au făcut asta. Și aici, Cioloș nu are nicio scuză. Înainte de alegerile din toamnă, s-a convocat iar Liga Aleșilor Locali, promițându-le încă o dată că vom face acest lucru. Nu s-a făcut nici atunci (…). E clar că până nu se rezolvă aceste lucruri, niciun primar nu va ști exact în ce situație se află atunci când semnează un document'', a spus Cezar Preda, citat de Agerpres. 

Acesta a adăugat că reglementările în cauză vor fi făcute acum de PSD, pentru că e nevoie ca legislația care îi privește pe aleșii locali să fie clară și corectă.

''Dacă nu am făcut-o noi, o să o facă PSD-ul. Nu noaptea, cum au încercat cu OG 13, nu se schimbă asemenea lucruri noaptea, asemenea lucruri se dezbat în Parlament și cred că legislația care îi privește pe aleșii locali să fie o legislație clară, corectă și capabilă, să dea siguranță fiecărui ales ca, atunci când ridică mâna sau când semnează un document, să ia o decizie corectă'', a afirmat Cezar Preda.

Miercuri, la Casa Tineretului din Târgoviște, a avut loc Liga Aleșilor Locali a PNL Dâmbovița. Singurul candidat pentru președinția acestui for a fost primarul din Răcari, Marius Caravețeanu. PNL are în Dâmbovița 19 primari și 390 de consilieri județeni și locali.