Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > (Dacă va câștiga) Joe Biden va rămâne în istoria Americii drept Președintele Fraudei
(Dacă va câștiga) Joe Biden va rămâne în istoria Americii drept Președintele Fraudei

(Dacă va câștiga) Joe Biden va rămâne în istoria Americii drept Președintele Fraudei

O veche zicală, amintită recent de marele ziarist american Bill O’Reilly, afirmă că „Percepția ESTE realitatea”.

Un editorial al lui Jean-Patrick Grumberg în Dreuz pe care l-am tradus pentru cititorii Evenimentului zilei.

Un sondaj recent arată o prăbușire masivă a încrederii Republicanilor în alegeri. Șapte alegători Republicani din zece declară că alegerile din 2020 nu au fost libere și corecte.

Încrederea Independenților este și ea afectată de acuzațiile de fraudă.

„Percepția este pur și simplu o lentilă sau o stare de spirit prin care vedem oamenii, evenimentele și lucrurile”, a spus Bill O’Reilly.

Cu alte cuvinte, credem că ceea ce percepem este exact și ne creăm propriile realități pe baza acestor percepții.

Iar ceea ce percepem este că o parte din cele 75 de milioane de alegători ai lui Biden sunt o cacealma.

Vedem acest lucru atât de puternic, încât câteva voturi (nu știm cât va putea dovedi echipa lui Trump) formează o perdea de fum care învăluie 75 de milioane de locuitori.

Percepția este realitatea.

În anii 1980, strategul politic american Lee Atwater a avut această declarație simplă și succintă: „percepția este realitatea”.

Atwater era consilier politic și strateg al Partidului Republican. El a fost consilier al lui Ronald Reagan și al lui George H.R, Bush și președinte al Comitetului Național Republican.

Sunt 50 de state, și câteva state-cheie sunt puternic bănuite că au trucat mașinile de numărare, au fabricat voturi false, au antedatat buletine de vot, au acceptat voturi ilegale, au făcut să voteze morții și minorii, au numărat un vot de două ori și așa mai departe.

Se vorbește de 6 sau 7 state cu siguranță, probabil mai mult, însă sunt și state pe care Trump le-a câștigat, precum Florida, sau pe care știa că le va pierde, precum California, și pentru care nu își va trimite echipele să ancheteze și să depună acțiuni în justiție.

O sumedenie de afaceri de fraudă inundă rețelele sociale de dimineața până seara, iar alegerea lui Joe Biden este pentru totdeauna mânjită.

Ea va fi întotdeauna considerată ca frauduloasă, furată poporului american de indivizi fără scrupule. Nimic nu se mai poate schimba, pentru că percepția ESTE realitatea.

Niciodată un președinte, dacă Biden va fi confirmat pe 12 decembrie, nu a avut legitimitatea mânjită în așa măsură, distrusă de corupția din câteva state.

În schimb, moștenirea lui Trump va rămâne. Oamenii vor uita excesele sale și o parte din ura pe care și-a atras-o prin afirmațiile sale,

Își vor aminti că presa a încercat să ucidă mesagerul pentru că nu a putut ucide mesajul.