Cynthia Nixon, debut in actorie la doar 14 ani

Cynthia Nixon, debut in actorie la doar 14 ani

Nascuta la New York, la 9 aprilie 1966, Cynthia Nixon si-a inceput cariera la varsta de 14 ani, in filmul "Little Darlings".

A continuat apoi sa lucreze in industria cinematografiei jucand in filme de succes precum „Sydney Lumet’s Prince of the City” sau „Amadeus”. Actrita a aparut si in miniserii de televiziune, intr-o drama despre avort, „My Body, My Child” (1982), in care a jucat alaturi de Vanessa Redgrave si Sarah Jessica Parker.

Si-a continuat cariera in teatru, in productia lui Wendy Wasserstein „The Heidi Chronicles” si in cea a lui Edward Albee - „Cui ii este frica de Virginia Woolf?”. A urmat un rol in „Philadelphia Story” . Cynthia a devenit apoi membru fondator al Departamentului de teatru din Broadway.

In 1998, dupa ce aparuse pe ecran in filme ca „Valorile Familiei Addams” (1993), actrita a obtinut rolul care a consacrat-o in intreaga lume, in serialul „Totul despre sex”. Jucand alaturi de Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall si Kristin Davis, Cynthia o interpreteaza pe caustica avocata Miranda Hobbes, pentru care a fost apreciata de critici.

Ne puteți urmări și pe Google News

Succes

Nominalizata la cinci Globuri de Aur

> 1999 - a obtinut Premiul tinerilor artisti pentru rolul interpretat in „Totul despre sex”. > 2000-2004 - nominalizata la Globul de Aur pentru rolul Miranda din „Totul despre sex”. > 2002 si 2004 - a fost rasplatita cu un premiu „Screen Actor Guilt Award”, alaturi de Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall si Kristin Davis. > 2004 - castigatoare a unui Premiu Emmy pentru rolul din „Totul despre sex”. > 2006 - nominalizata la Globul de Aur pentru rolul din „Warm Spring”.