Evenimentul Zilei > Actualitate > Cynthia Nixon, debut in actorie la doar 14 ani
Cynthia Nixon, debut in actorie la doar 14 ani

Cynthia Nixon, debut in actorie la doar 14 ani

Nascuta la New York, la 9 aprilie 1966, Cynthia Nixon si-a inceput cariera la varsta de 14 ani, in filmul "Little Darlings".

A continuat apoi sa lucreze in industria cinematografiei jucand in filme de succes precum „Sydney Lumet’s Prince of the City” sau „Amadeus”. Actrita a aparut si in miniserii de televiziune, intr-o drama despre avort, „My Body, My Child” (1982), in care a jucat alaturi de Vanessa Redgrave si Sarah Jessica Parker.

Si-a continuat cariera in teatru, in productia lui Wendy Wasserstein „The Heidi Chronicles” si in cea a lui Edward Albee – „Cui ii este frica de Virginia Woolf?”. A urmat un rol in „Philadelphia Story” . Cynthia a devenit apoi membru fondator al Departamentului de teatru din Broadway.

In 1998, dupa ce aparuse pe ecran in filme ca „Valorile Familiei Addams” (1993), actrita a obtinut rolul care a consacrat-o in intreaga lume, in serialul „Totul despre sex”. Jucand alaturi de Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall si Kristin Davis, Cynthia o interpreteaza pe caustica avocata Miranda Hobbes, pentru care a fost apreciata de critici.

Succes

Nominalizata la cinci Globuri de Aur

> 1999 – a obtinut Premiul tinerilor artisti pentru rolul interpretat in „Totul despre sex”.
> 2000-2004 – nominalizata la Globul de Aur pentru rolul Miranda din „Totul despre sex”.
> 2002 si 2004 – a fost rasplatita cu un premiu „Screen Actor Guilt Award”, alaturi de Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall si Kristin Davis.
> 2004 – castigatoare a unui Premiu Emmy pentru rolul din „Totul despre sex”.
> 2006 – nominalizata la Globul de Aur pentru rolul din „Warm Spring”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: