Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > CUVÂNTUL CITITORULUI. „În Maramureș conduc hoții și mafioții, sunt corupți cu toții”
CUVÂNTUL CITITORULUI. „În Maramureș conduc hoții și mafioții, sunt corupți cu toții”

CUVÂNTUL CITITORULUI. „În Maramureș conduc hoții și mafioții, sunt corupți cu toții”

Dragi cititori, această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dumneavoastră pe adresa: Evenimentul zilei, Romexpo Intrarea B, pavilionul G4, Bd. Mărăști, nr. 65-67, sect. 1, București. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată! Simona Ionescu, redactor șef

„În Maramureș conduc hoții și mafioții, sunt corupți cu toții”

Mă numesc Ciorei Vasile, din com. Poienile de sub Munte, în vârstă de 62 de ani, pensionat pe caz de boală, cu o pensie de 540 de lei, după 41 de ani de muncă. Când merg la comisie, deși sunt grav bolnav, toți doctorii așteaptă șpagă câte o sută de lei fiecare, iar la comisie euro. Mai mult, eu trebuie să merg în orașul Vișeu de Sus la analize medicale, la vreo 50 de km de comuna mea, iar de acolo mă trimite în orașul Borșa, la o doctoriță de inimă, unde aștept până intru la ea câte o lună sau chiar mai mult și unde trebuie să dau șpagă mai consistentă pentru a primi semnătura și o rețetă de nifedipin.

Stimați ziariști, mă adresez dumneavoastră cu tot respectul pentru că la hoții și mafioții aceștia nu mai ai cui, sunt corupți cu toții. Vă rog să screți la ziar pentru a cunoaște toată țara că și aici, în Maramureș, conduc bandiții și nemernicii. În București, ori alte orașe din țară, toate pădurile din preajmă au fost rase de pe fața pământului de către traficanții de lemn în frunte cu ocoalele silvice, inclusiv cei din București și I.T.R.S.Vrile teritoriale, cum sunt Cluj și Oradea. Toate organele puse să păzească codrii din județul nostru fură în frunte cu toți casapii care au nimicit fondul forestier și vânatul, nu mai este pe aici picior de căprioară sau cerb, deoarece au fost în totalitate împușcate de braconieri. Nici poliția nu se bagă peste acești jefuitori care ne-au laut și oxigenul din cer prin defrișările masive și dezastrul abătut asupra fondului forestier. Toți călăii care au măcelărit pădurile dețin averi colosale compuse din adevărate conace, jeepuri, apartamente de lux, pe la noi și în Ungaria, Austria, Franța, Italia și alte țări, iar conducătorii României dorm după ce și-au tras salarii și pensii de mii de euro. Să văd acum care mai are curajul să vie cu propagandă prin Maramureș, că-i crăpăm capul atât eu cât și toți cetățenii acestui județ. Îi întreb pe parlamentarii de Maramureș, ce-au făcut pentru județul nostru în ani și ani de zile, în afară de a-și umple joburile de bani și pensii speciale, când oameni ca mine, care au muncit 30-40 de ani, au o pensie de 4-500 de lei, păi asta nu-i crimă împotriva umanității? Ce părere au cei care l-au omorât pe Ceaușescu în frunte cu Iliescu, de ce nu sunt trași la răspundere, pentru că au transformat România într-o țară de lumea a treia? Pe noi sunt tot felul de taxe, de am ajuns să trăim ca în comuna primitivă, iar acești ciocoi și progeniturile lor nu știu ce să facă cu banii? Ai mei copii au trebuit să plece în Spania să muncească, aici nu mai ai unde fiindcă toate fabricile s-au închis și s-au dat la fier vechi, iar buștenii au fost vânduți și fără acte la excrocul din Sebeș. Garnituri întregi au plecat din gara Leordina fără niciun document, ducând sute de mii de metri cubi traficanții din Maramureș la Sebeș și Rădăuți. Cu speranța că veți scrie în ziar acest lucru, mulțumesc!

Evenimentul zilei nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul scrisorilor primite de la cititori