Evenimentul Zilei > Actualitate > CUTREMURĂTOR. De ce a refuzat soţia toboşarului trupei „Goodbye to Gravity” să vină în Club Colectiv
CUTREMURĂTOR. De ce a refuzat soţia toboşarului trupei „Goodbye to Gravity” să vină în Club Colectiv

CUTREMURĂTOR. De ce a refuzat soţia toboşarului trupei „Goodbye to Gravity” să vină în Club Colectiv

O serie de întâmplări neprevăzute şi coincidenţe învăluie tragedia de la Colectiv.

Tragedie pentru trupa "Goodbye to Gravity". Seara ce ar fi trebuit să fie un triumf al celor cei cinci membri, s-a transformat într-un Iad. Concertul din Club Colectiv, unde trupa promova cel mai recent album, „Mantras of War“, era primul dintr-o lungă serie de evenimente programate până la sfârşitul anului. Incendiul le-a retezat însă speranţele. Dintre cei cinci membri ai trupei, trei se zbat între viaţă şi moarte, iar doi au decedat. O serie de întâmplări neprevăzute şi coincidenţe învăluie tragedia de la Colectiv.

Enar Kabul, soţia toboşarului Bogdan Enache a povestit pentru EVZ de ce nu l-a însoţit pe acesta la concert. "Niciodată nu mi-a plăcut Colectiv. Lucrez în imobiliare, iar modul în era construit clubul, spatiul strâmt, m-a făcut să-l privesc cu neîncredere. Bogdan s-a suparat puţin pe mine, dar noi deja sărbătoriserăm în urmă cu câteva luni apariţia videoclipului", a povestit Enar Kabul.

Nici cel mai bun prieten al toboşarului nu s-a aflat în Club. "Am o firmă în domeniul IT. Mă pregăteam să vin în Colectiv când un client care îşi ştersese toate mail-urile m-a rugat să-l ajuns să le recupereze. A durat m-ai mult decât m-am aşteptat şi aşa am ratat concertul", a povestit Cosmin Necula.

goodbyetogravityguitarists_638
Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru

După tragedia de la spectacol, Andrei Găluţ (voce), Alex Pascu (bas) şi Bogdan Enache (tobe) se zbat între viaţă şi moarte, iar printre cei 27 de tineri declaraţi decedaţi în urma incendiului se numără şi cei doi chitarişti ai trupei "Goodbye to Gravity", Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru.
Tot acolo şi-a pierdut viaţa şi iubita lui Mihai Alexandru, Cătălina Ioniţă, cofondator al UrbanEye Film Festival din Bucureşti.
„Am lansat împreună albumul lor. A fost scos la Universal şi urma să fie distribuit de noi. Pe băieţi îi cunosc personal de mai mult timp, aveau o altă trupă înainte, Thunderstorm, şi sunt aceeaşi băieţi, au schimbat doar vocalul, care acum este Andrei Găluţ. Îi ştiam personal demult, acum s-a întâmplat să ne reîntâlnim şi să şi colaborăm", a povestit Vlad Buşcă, reprezentantul Universal Music România.

Printre supravieţuitorii incendiului puternic izbucnit vineri seara în Clubul Colectiv din Bucureşti se numără şi arădeanul Andrei Găluţ, solistul trupei Goodbye To Gravity. Tânărul este în stare gravă la Spitalul Elias, cu arsuri pe 45 la sută din suprafaţa corpului şi intoxicaţie cu fum, fiind ventilat mecanic.

alex pascu
Alexandru Pascu

De asemenea, Alexandru Pascu – membru al trupei Goodbye To Gravity şi fiul Anei Pascu, vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă şi preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Scrimă – se află la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale dificile, pronosticul medicilor rămânând rezervat.

Bogdan Enache, toboşarul trupei este internat în stare gravă la Spitalul clinic de urgenta chirurgie plastica, reparatorie si arsuri, iar medicii sunt rezervaţi.

La Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi din Capitală este internată şi Teodora Maftei, fotoreporter PRO TV, care se ocupa şi de imaginea trupei "Goodbye to Gravity". Vineri seară, jurnalista a fost grav rănită în incendiul izbucnit în clubul Colectiv din Capitală. Tânăra a fost operată în trecut de şapte ori, dintre care de trei ori pe creier şi va fi transportată la clinică pentru persoane cu arsuri, din Germania, au declarat pentru MEDIAFAX surse din familie. "Îi rog pe toți cei care o cunosc pe Teodora Maftei să se gândească la ea, să se roage, să facă orice simt ei pentru a-i transmite energie. Fata asta are nevoie de noi pentru a trece peste următoarele ore critice. Se pune problema transportării ei la un spital din Germania, dar – din cauza variațiilor de presiune din timpul zborului – există riscul unor complicații ale problemei ei mai vechi. Doctorii se tem să o urce în avion, deși spun că "ar fi mai bine să meargă în Germania". I-au indus comă de gradul I și îi fac injecții cu adrenalină. Partea complicată o reprezintă arsurile suferite la căile respiratorii. Cele ale pielii, deși severe și extinse, se pot repara ulterior" a scris Costin Ștucan pe Facebook.

"Goodbye to Gravity" a început ca un amestec neașteptat între foști membri de modern heavy metal de la "Thunderstorm" (adica Vlad Necula – voce Alex Pascu – bass Andrei Gingirof – chitara Dan Sutu – chitara Bogdan Enache – tobe), cu 10 ani de experienţă și Andrei Galut, câștigătorul Megastar" din 2008.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.