Evenimentul Zilei > Justitie > Cutremur în România: Rareş Bogdan dezvăluie secretul secretelor! Cad greii
Cutremur în România: Rareş Bogdan dezvăluie secretul secretelor! Cad greii

Cutremur în România: Rareş Bogdan dezvăluie secretul secretelor! Cad greii

Europarlamentarul PNL, Rareş Bogdan, a declarat recent că se apropie data la care va lansa dezvăluiri senzaţionale despre deja celebrul dosar legat de protestele de la 10 august 2018.

Fostul moderator tv a precizat că va divulga detalii importante din acest dosar indiferent de implicaţiile politice ale gestului său.

„După 20 august voi ieși, voi fi un jucător agresiv. Voi spune lucruri și voi spune cine l-a scos din dosar și îl protejează pe Cătălin Paraschiv.

Este foarte important să știm rolul pe care l-a jucat Cătălin Paraschiv la 10 august. După 20 august voi spune lucruri care vor deranja, dar vreau să-mi recâștig respectul public”, a declarat Rareş Bogdan luni seara, la Realitatea TV.

În continuare, prim vicepreședintele PNL a completat: „Au trecut doi ani în care am așteptat să se facă dreptate. Au fost momente pe care nu le voi uita niciodată.

Realitatea a fost principala televiziune care a transmis realitatea rușinoasă din piață. Gesturile de închidere a dosarului decredibilizează justiția din România.

Pentru mine, prima dată a fost șocul închiderii dosarului. Fiind prim-vicepreședinte al partidului de guvernământ, am preferat să nu comentez decizia.

Am refuzat orice intervenție, orice interviu pe tema 10 august.”

Amintim că magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) ar fi trebuit să decidă luni, 10 august dacă admit cererea DIICOT de reîncepere a urmăririi penale ce vizează şefii Jandarmeriei.

În schimb, după o excepţie ridicată de avocaţii apărării, instanţa le-a aprobat solicitarea şi a trimis dosarul către Tribunalul Bucureşti.

Săptămâna trecută, CAB a amânat pentru luni, 10 august, discutarea cererii DIICOT. Şefii Jandarmeriei implicaţi în evenimentele de la 10 august 2018 caz au fost citaţi luni la proces.

Marţea trecută, procurorul şef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a infirmat parţial soluţia de clasare a dosarului „10 august” şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie.

Soluţia de redeschidere a anchetei trebuie aprobată de un judecător, după care dosarul va fi preluat de Parchetul Militar.

Dacă magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti aproba ordonanţa DIICOT, se redeschidea urmărirea penală a colonelului Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim-adjunct al Jandarmeriei Române.

Se redeschidea urmărirea penală şi pentru maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Aceeaşi măsură i-ar fi vizat şi pe colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române, dar şi pe comisarul şef de poliție Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI.

Toţi cei menţionaţi ar putea fi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

În dosar se regăsesc şi acuzaţii de favorizare a făptuitorului, fals intelectual şi uz de fals.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: