Evenimentul Zilei > Politica > CUTREMUR în CASA REGALĂ Monarhiştii ACUZĂ CUPLUL Margareta-Duda că l-a ÎNDEPĂRTAT pe Nicolae din succesiune FĂRĂ CONSIMŢĂMÂNTUL lui MIHAI I!
CUTREMUR în CASA REGALĂ Monarhiştii ACUZĂ CUPLUL Margareta-Duda că l-a ÎNDEPĂRTAT pe Nicolae din succesiune FĂRĂ CONSIMŢĂMÂNTUL lui MIHAI I!

CUTREMUR în CASA REGALĂ Monarhiştii ACUZĂ CUPLUL Margareta-Duda că l-a ÎNDEPĂRTAT pe Nicolae din succesiune FĂRĂ CONSIMŢĂMÂNTUL lui MIHAI I!

Convenţia Naţională pentru Monarhie Constituţională (coaliţie care unifică toate asociaţiile monarhiste autohtone) lansează acuzaţii fără precedent la adresa cuplului Margareta-Duda, pe care-l acuză că l-a înlăturat pe Principele Nicolae din linia de succesiune fără consimţământului Regelui Mihai I, izolat în mod premeditat, doar pentru a-l ţine departe de adevăratele jocuri ale Familiei Regale restrânse. De asemenea, într-un comunicat remis EVZ, Convenţia dezvăluie că Principele Nicolae a fost oprit de nu mai puţin de şapte ori să îşi vadă bunicul aflat pe patul de moarte, ceea ce reprezintă „o încălcare a moralei creştine şi a sacralităţii Împărtăşaniei”. Reprezentanţii Convenţiei critică în termeni duri „alianţele” parafate de cuplul Margareta-Duda cu pesediştii lui Liviu Dragnea (catalogaţi drept urmaşi ai comuniştilor care l-au îndepărtat pe Mihai I de pe tron) şi întreabă dacă nu cumva Regele este ţinut în viaţă în mod artificial, până când se votează Legea Instituționalizării Casei Regale. Nu în ultimul rând, monarhiştii o somează pe Principesa Margareta să ofere explicaţii publice pentru monstruosul scandal în care a aruncat Casa Regală a României.

„Evenimentul Zilei” vă prezintă, în integralitate, comunicatul Convenţiei Naţionale pentru Monarhie Constituţională.

Îngrijorare

„Convenția Națională pentru Monarhie Constituțională, organizație non-guvernamentală care susține restaurarea Monarhiei Constituționale drept unic și decisiv act al finalizării Revoluției române și a procesului comunismului în România, alcătuită din Clubul Monarhiștilor din Uniunea Europeană, Mișcarea pentru Regat și Coroană, Mișcarea pentru Regatul României și Mișcarea pentru Monarhie Constituțională, reprezentând peste 40.000 de membri, urmărește cu atenție și îngrijorare ultimele informații privind starea de sănătate a Majestății Sale Regele Mihai. Ne punem speranța și ne rugăm la Bunul Dumnezeu să facă o minune și să-l redea pe Rege românilor! Ceea ce stă în puterea lui Dumnezeu nu putem schimba.

Cuplul Margareta-Duda şi zidul tăcerii

Însă, constatăm cu tristețe că, de aproximativ 4 ani, Regele Mihai se află în spatele unui zid de tăcere, pe care cu siguranță nu el l-a ridicat. Majestatea Sa este ținută departe de supușii săi, prin decizia Familiei Regale restrânse, singura care ne informează, când crede de cuviință, atât în legătură cu deciziile Regelui, cât și cu evoluția stării sale de sănătate. Deși aceasta din urmă a creat o legitimă stare de îngrijorare în rândul românilor, a și stârnit multe confuzii care au provocat comentarii și presupuneri inacceptabile pentru statura ”marelui Rege Mihai” cum este apreciat în cancelariile lumii.

Izolarea lui Mihai I faţă de supuşii săi

În calitatea sa de fost șef de stat, ultimul dintre cei care au contribuit la înfrângerea Germaniei fasciste și ultimul mare monarh de rit bizantin din Europa, personalitate istorică de talie mondială, Majestatea Sa Regele Mihai trebuie să se bucure de calificările cele mai înalte din domeniul asistenței medicale, de transparența buletinelor sale medicale, transmise periodic, la vedere, nu prin intermediari, de somitățile medicale care-i asigură tratamentele. Acest fapt nu s-a petrecut, hotărârea izolării Majestății Sale Regele Mihai față de supușii săi fiind în întregime asumată de Familia Regală restrânsă.

Regele nu vrea înlăturarea Principelui Nicolae şi nici alianţe cu PSD!

Deciziile semnate în numele Regelui Mihai în ultimii ani contrazic profund tot ceea ce El însuși a exprimat public, în România și nu numai, din 1990 până acum câțiva ani, când boala și vârsta l-au copleșit. De aceea credem că deciziile majore, ca aceea privind înlăturarea principelui Nicolae din linia de succesiune (cel cu care Majestatea Sa a legitimat viitorul monarhiei în aprilie 1992) și tranzacția inacceptabilă cu PSD-ul și emisarii lui cu dosare penale, pentru ca Legea Instituționalizării Casei Regale să fie votată în regim de urgență în Parlament, nu-l reprezintă.

Ce au pierdut Regele şi România din cauza comuniştilor

Există un singur Rege Mihai care a spus: ”… nu cred că există nici măcar un singur om în viață, pe acest pământ, care să aibă dreptul moral de a-mi cere socoteală. Ceea ce eu, familia mea și țara au pierdut în anii comunismului nu este măsurabil. Nu se poate, deci, pune problema ca eu să primesc avantaje materiale de la nimeni. Ceea ce a fost furat este incomensurabil: în termeni materiali, morali și de demnitate națională. (…). Coroana României aparține poporului român. Face parte din patrimoniul său național. Membrii Familiei Regale pot reprezenta Coroana, dar nu este a nici unuia dintre ei”. Înțelege oricine că, în România, Elveția sau oriunde altundeva, nu pot exista ONG-uri numite ”Coroana României”.

Nicolae, împiedicat de şapte ori să îl vadă pe Rege!

Recent s-a petrecut un fapt în întregime asumat de Familia Regală și de personalul angajat al acesteia – și anume decizia de a-l împiedica pe principele Nicolae de a-și vedea bunicul. Regele Mihai a primit Sfânta Împărtășanie, ceea ce presupune iertarea și împăcarea cu tot și cu toate. Încălcând sacralitatea Împărtășaniei, Familia Regală l-a împiedicat pe Principele Nicolae să-și vadă bunicul pe patul de suferință, a șaptea oară la rând, de astă dată apelându-se chiar la organele Poliției elvețiene. Scandalul provocat de Familia Regală a deteriorat grav însăși imaginea Monarhiei ca singură șansă pentru renașterea României, demonstrând că pentru urmașii Regelui, cu excepția tocmai a celui care a fost îndepărtat chiar fizic de bunicul său, nu primează viitorul legitim al reîntoarcerii la ordinea constituțională monarhică (se pare că ultima pe lista preocupărilor Familiei Regale), cât, mai ales, problemele legate de succesiunea bunurilor materiale și nu simbolice ale Coroanei României și întoarcerea României la normalitate, la Monarhia Constituțională.

Margareta şi Duda încalcă grav morala creştină!

Îngrijorarea noastră, legitimă și în sufletele tuturor românilor care cred în Țară și Rege este justificată de realitatea comunicatelor Familiei Regale, departe de spiritul și litera Regelui Mihai. În aceste clipe, când Majestatea Sa, cu evlavie și credință, se pregătește de înălțarea la Cer, atitudinea celor din imediata apropiere încalcă grav morala creștină. Întreaga Familie Regală (fiice, nepoți și strănepoți), precum și rude apropiate din Casa Regală Britanică și din Regatul Spaniol) au dreptul de a-l vedea și de a se ruga la patul de suferință al Regelui Mihai. Iar cetățenii României, ca și opinia publică internațională, au dreptul să afle în cel mai direct mod, cine sunt medicii care-l tratează pe Majestatea Sa și care este starea sa.

Ţinut artificial în viaţă până când se votează Legea Instituționalizării Casei Regale?!

Un lucru simplu și normal care ar stinge comentariile conform cărora Regele este ținut artificial în viață până când se votează Legea Instituționalizării Casei Regale. Această ipoteză, din ce în ce mai des auzită, a fost alimentată chiar de decizia Familiei Regale restrânse de a împiedica accesul oricui la căpătâiul Regelui Mihai, în afara unui cerc de intimi, despre unii dintre ei afirmându-se că au legături cu serviciile secrete din România. Dacă este adevărat, Majestatea Sa s-ar afla astfel într-un ultim arest, chiar spre capătul vieții Sale și toate deciziile care ne sunt transmise și despre care ni se spune că aparțin Regelui, pot fi puse sub semnul îndoielii.

Întrebări pentru Margareta

Pentru a dovedi că lucrurile nu stau astfel, întrebarea noastră legitimă, ca și a tuturor românilor care așteaptă un semn clar de la reprezentanții Familei Regale, este una esențială și la care un răspuns este ușor de dat, iar o tăcere este în sine un răspuns: acum, când Regele este aproape de înălțarea Sa la Cer, îi vor duce ei moștenirea spirituală mai departe, sau sunt preocupați doar de cea materială? Pe scurt, cu tot respectul și deferența, Alteța Sa Principesa Moștenitoare Margareta ar trebui, dincolo de scandaluri care coboară prestigiul Familiei Regale, să răspundă: mai crede în viitorul monarhic al României și este gata, ca și tatăl său, Regele Mihai, să jertfească totul pentru acesta? În așteptarea unui răspuns sau al continuării unei tăceri care delegitimează pe zi ce trece, să ne rugăm cu toții pentru sănătatea Majestății Sale Regele Mihai. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, se arată în comunicatul Convenției Naționale pentru Monarhie Constituțională.