Evenimentul Zilei > Social > Curtea de CONTURI a stabilit PREJUDICIUL ENORM adus de Primăria Sector 3 din cauza NEGLIJENȚEI
Curtea de CONTURI a stabilit PREJUDICIUL ENORM adus de Primăria Sector 3 din cauza NEGLIJENȚEI

Curtea de CONTURI a stabilit PREJUDICIUL ENORM adus de Primăria Sector 3 din cauza NEGLIJENȚEI

Curtea de Conturi a stabilit că Primăria Sector 3 a creat un prejudiciu major, de aproape 300.000 lei, pentru că nu a schimbat 237 de arbori care s-au uscat și nu au fost înlocuiți, deși aceștia se aflau în garanție.

Circa 237 de arbori plantați  anul trecut de Primăria Sectorului 3 pe bulevardele Camil Resu, Nicolae Grigorescu, 1 Decembrie, Lucrețiu Pătraășcanu, Banu Udrea, Zizin, Foișorului, Râmnicu Sărat, Baba Novac, Postavarului, C-tin Brancuși și Theodor Pallady s-au uscat și nu au fost înlocuiți, deși erau în perioada de garanție, se arată în răspunsul trimis de Curtea de Conturi consilierilor USR de la Sectorul 3. Totul a pornit după ce aceștia au sesizat că mai multi arbori s-au uscat în urma lucrărilor făcute.

Valoarea celor 237 de arbori a fost estimată la  284.405, prejudiciul fiind constatat în timpul unui audit efectuat de Curtea de Conturi la Primăria Sector 3 în perioada septembrie-noiembrie 2017. 

 

"De asemenea s-a constatat ca pe amplasamentele mentionate unde au fost executate lucrari de amenajare cu pavele, majoritatea copacilor existenti au fost practic prinsi intre pavele(agresati la radacina si la tulpina, prin betonare) fiind astfel afectat echilibrul de crestere intre radacina si partea aeriana care implicit duce la uscarea acestora", se mai arata in raspunsul Curtii de Conturi. 

"Anul trecut am sesizat o serie de nereguli realizate de Primaria Sector 3 privind plantarile de platan din sector, sesizari referitoare la arbori uscati la mai putin de un an de la plantare si neinlocuiti sau agresarea la radacina a arborilor deja existenti prin betonare si care ulterior s-au uscat. Curtea de Conturi a confirmat cele sesizate in cadrul verificarilor din perioada septembrie-noiembrie 2017. Ma intreb daca neinlocuirea arborilor uscati in perioada de garantie este dovada de incompetenta sau rea-voita pentru a putea plati o noua campanie de plantari. Oricum ar fi, ambele situatii sunt grave iar cetatenii sunt cei care platesc, in cazul de fata 284 405 lei. Pe langa prejudiciul financiar, prin uscarea arborilor deja existenti si vechi de 40-50 de ani, cetatenii sunt privati de un aer mai curat intr-un oras deja foarte poluat. In continuare vom monitoriza cu atentie ce se intampla in Primaria Sector 3", a declarat pentru HotNews.ro, Liviu Mălureanu, consilier USR Sector 3.