Cursuri de jurnalism on-line pe YouTube

Cursuri de jurnalism on-line pe YouTube

Pe YouTube cursurile de jurnalism ţin numai cinci minute, nu ai teme pentru acasă, iar profesorii sunt nume celebre precum Bob Woodward, jurnalist al Washington Post, prezentatoarea CBC Katie Couric şi Ariana Huffington, redactor-şef al site-ului de informaţii Huffington Post.

Pagina abia lansată pe The YouTube "Reporters' Center" îşi propune să-i ajute pe jurnaliştii de ocazie din lumea întreagă să devine buni reporteri, scrie Financial Post. În afara de clipurile cu animalele de companie sau trucurile de skateboard, site-ul YouTube a devenit un instrument important pentru jurnalişti.

De exemplu, după ce jurnaliştii străini trimişi speciali la recentele manifestaţii violente din Iran au fost forţaţi să părăsească ţara, protestatarii au folosit site-urile YouTube şi Twitter ca să trimită înregistrări video şi informaţii despre evenimentele de la Teheran, în toată lumea.

YouTube-ul a jucat un rol important şi în cutremurul devastator din China din 2008, care a devastat Provincia Sichuan şi în protestele din 2007 din Myanmar, subiecte asupra cărora au reuşit să atragă atenţia comunităţii internaţionale.  

Ne puteți urmări și pe Google News