Potrivit cursului valutar stabilit și comunicat azi, 28 februarie 2019, de Banca Națională a României(BNR), Euro a crescut. Moneda europeană are o valoare de 4.7416 Lei, înregistrând o creștere de 0.0008 Lei, iar Dolarul este de 4.1584 Lei, suferind o ușoară scădere de 0.0007 Lei față de valoarea precedentă.

De asemenea, astăzi, Banca Națională a stabilit și valoarea indicelui ROBOR. Pe 3 luni, (3M), acesta este de 3.26%, cu o scădere de 0.02%, pe 6 luni(6M), este de 3.38%, cu o scădere de 0.02%, iar cel pe 12 luni(12M) este de 3.52%, raportând o scădere de 0.01%.

Despre fluctuațiile acestuia a spus mai multe guvernatorul BNR. „Se tot fac comparații cu țările vecine. Am observat că persistă chiar s-a accentuat obiceiul prost că vine cineva la TV și face o comparație cum îi place. Ia indicatorul care îi convine și le uită pe celelate. Reacția legată de mișcarea cursului la începutul anului a fost categoric disproporționată.

Le spun celor care au sărit la gâtul BNR că și pe vremea sistemului de cursuri fixe, ele se mișcau cu plus 1%.Chiar dacă au solicitat prin postări caraghioase să cu sufix, nu poate să fie, suntem pe piață, trăiește. celași obicei spun, și mă stăpânesc, prost, dacă nu manipulator, de a spune că a crescut cursul. Cursul s-a mișcat în interval mic, ce ne facem dacă ar fi ca la ceilalți. Polonia, Cehia, uitați-vă la ei. Prima de risc s-a modificat din cauza OUG 114 și acestei avalanșe deosebite de acuze, care duce la confuzionarea investititorilor străini”, a delarat guvernatorul Băncii Naționale a României.