”2016 a fost cel mai bun an din istorie, în care cifrele de producţie au atins cote fără precedent, într-un context economic nefavorabil. Să nu uităm că societatea noastră depinde de cotaţiile internaţionale ale cuprului. Astfel, dacă în 2014 cotaţia medie a cuprului a fost de 6.800 USD/tonă, în 2016 a fost doar de 4.800 USD/tonă. Cu toate acestea, Cupru Min a reuşit să obţină un profit similar", au transmis reprezentanţii companiei.

Potrivit acestora, recordurile din 2016 au fost: 7.800 tone – cea mai mare producţie anuală de cupru din istorie; 9.000 tone – cea mai mare cantitate de concentrat de cupru livrată într-o singură lună; 4.200 USD/t – începând cu acest preţ al cuprului, compania a devenit rentabilă; 600.000 euro – economii realizate în a doua jumătate anului, la ultimele două contracte semnate cu furnizori de echipamente, ca urmare a aplicării noii strategii de achiziţii.

Totodată, pentru prima dată în ultimii ani au crescut veniturile nete ale salariaţilor – de la 3.057 de lei în 2013, la 3.689 de lei în prezent. De asemenea, au fost plătite toate datoriile înregistrate de companie şi au început achiziţiile majore în cadrul programului amplu de modernizare şi dezvoltare la cariera şi uzina de preparare.

Cupru Min se află în subordinea Ministerului Economiei şi are circa 540 de angajaţi. Compania exploatează minereu de cupru din zăcământul Roşia Poieni, fiind cel mai mare producător de concentrat de cupru, cu aproximativ 60% din rezerva de cupru a României.