Evenimentul Zilei > Actualitate > Au hotarât să moară împreună, după o căsnicie de 65 de ani. A fost nevoie doar de o solicitare
Au hotarât să moară împreună, după o căsnicie de 65 de ani. A fost nevoie doar de o solicitare

Au hotarât să moară împreună, după o căsnicie de 65 de ani. A fost nevoie doar de o solicitare

Poveste dramatică în Olanda! Un bărbat şi soţia sa, ambii în vârstă de 91 de ani, au hotărât să plece împreună în nefiinţă. După ce starea lor fizică şi psihică s-a deteriorat, cuplul olandez a decis să încheie socotelile cu viaţa şi au apelat la o dublă eutanasie.

Nic şi Trees Elderhorst au hotărât ca despărţirea de această lume să aibă loc la ei acasă, unde au locuit împreună timp de 65 de ani de căsnicie, în oraşul Didam din Olanda

 

Cei doi soţi sufereau de afecţiuni fizice şi de o deteriorare psihică. El suferise şi un infarct, în 2012, iar soţia lui avea pierderi de memorie.

"Era clar că nu aveau să mai trăiască mult", a povestit una dintre fiicele celor doi soţi publicaţiei The Gelderlander. "Specialistul în geriatrie ne-a spus că mama era încă sănătoasă mintal", dar nu se mai putea deplasa. "Oricum, dacă tatăl nostru ar fi murit, ea ar fi fost total dezorientată şi ar fi sfârşit într-un azil. Ar fi fost ceva ce ea nu ar fi putut îndura. Dorinţa de a sfârşi împreună era cea mai mare dorinţă a lor", a mai spus ea.

O altă fiică a cuplului a mai spus că părinţii ei "s-au sărutat şi au murit liniştiţi, ţinându-se de mână. Aceasta a fost dorinţa lor. 

Olanda a fost prima ţară care a legalizat eutanasia, în 2001. Cazul lor este rarisim pentru un cuplu.