Cumplita profeție a lui "Nostradamus al Greciei". Război nimicitor între Rusia și Turcia

Recentele tensiuni dintre Turcia și Grecia, dar mai ales războaiele pe care Putin și Erdogan le duc prin intermediari în Siria, Libia și Nagorno- Karabakh îi fac pe mulți greci să-și amintească de cuvintele profetice ale Sfântului Paisie Aghioritul, considerat de eleni un adevărat Nostradamus al țării lor.

Călugărul Paisie, care a fost trecut în rândul sfinților de Sinodul Bisericii Ortodoxe Grecești, e cunoscut pentru profețiile și prezicerile sale. Una dintre ele a fost că Istanbulul, pe vremuri capitală a Imperiului Bizantin, va redeveni parte a Greciei.

Călugărul Paisie de la Muntele Athos spunea: „Vor începe evenimente care vor culmina cu luarea înapoi a Constantinopolului (Istanbul n.r). Constantinopolul ne va fi dat nouă (grecilor n.r). Va fi război între Rusia și Turcia. La început, turcii vor crede că or să câștige, dar acest lucru va duce la distrugerea lor. Rușii, în cele din urmă, vor câștiga și vor prelua Constantinopolul. După aceea, (orașul) va fi al nostru. Vor fi nevoiți să ni le dea. (...) (Turcii) vor fi distruși pentru că sunt o națiune care a fost construită fără binecuvântarea lui Dumnezeu. O treime dintre turci se va întoarce de unde a venit, în adâncurile Turciei. O treime va fi salvată pentru că acești turci vor deveni creștini, iar cealaltă treime va fi ucisă în acest război ”. Aceste ultime cuvinte ale lui Paisie Aghioritul amintesc de profeția făcută de Sfântul Cosmas, un călugăr grec executat de otomani pe 24 august 1779 fără să i se aducă vreo acuzație.

„Turcia va fi împărțită"

Pe 12 iulie 1994, Sfântul Paisie avea să adauge la aceste cuvinte profetice. „Nu am vrut altceva decât Dumnezeu să mă țină în viață încă câțiva ani, astfel încât să-mi văd țara extinsă. Și se va extinde ... ”

„Turcia va fi împărțită. Acest lucru va fi în beneficiul nostru ca națiune. Astfel, satele noastre vor fi eliberate, patria noastră va ieși din robie. Constantinopolul va fi eliberat, va deveni din nou grec. Hagia Sophia se va deschide din nou ”, se arată în text.

„Turcia va fi împărțită în 3 sau 4 părți. Număratoarea inversă a început. Vom lua pământurile care ne aparțin, armenii le vor lua pe ale lor și kurzii pe ale lor. Problema kurdă este în curs de desfășurare ”, continuă textul.

„Atâta timp cât există credință și speranță în Dumnezeu, oamenii se vor bucura de tot ce se va întâmpla în acești ani. A sosit timpul", scrie Greek Reporter.

Câterva explicații sunt necesare pentru a înțelege cuvintele Sfțntului Paisie Aghioritul. Acesta s-a născut născut în iulie 1924, în Farasa Capadocia, în Turcia, pe vremea când minoritatea greacă era extrem de puternică în această regiune din Turcia.

A fost botezat Arsenios pe 7 august 1924, cu puțin timp înainte ca grecii din Farasa să fie nevoiți să plece în Grecia în urma schimbului de populație dintre cele două țări. La cinci săptămâni după botezul băiatului, pe 14 septembrie 1924, familia sa a ajuns la Pireu și apoi s-a tot  mutat, de la Corfu la Igoumenitsa și, mai apoi, la Konitsa.

Trecut în rândul sfinților și de Biserrica Ortodoxă Rusă

Arsenios a plecat la Muntele Athos pentru a deveni călugăr în 1949, imediat după eliberarea sa din armată. A stat o noapte la Mănăstirea Sfântul Ioan Teologul din Karyes și apoi la schitul Sfântului Panteleimon, în chilia Fecioarei Maria.

După ce a petrecut timp în diferite retrageri ale Muntelui Athos și Sinai, s-a mutat la mănăstirea Koutloumousio până când s-a îmbolnăvit grav și a murit în vara anului 1994.

A fost înmormântat în Sfânta Mănăstire Sfântul Ioan Teologul din Souroti din Salonic. Venerabilul părinte Paisios a fost canonizat la 13 ianuarie 2015 de Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice din Constantinopole.Și Biserica Ortodoxă Rusă l-a trecut în rândul sfinților pe 5 mai 2015, notează Wikipedia.

Avertismentul călugărilor de pe Muntele Athos

Atât declarațiile sale politice, cât și profețiile sunt controversate chiar și în rândul Bisericii Ortodoxe. Deși mulți greci îl compară cu Nostradamus, părinții din Mănăstirea Cutlumuș de pe Muntele Athos au trimis chiar și un mesaj în care avertizează că „profeția este de neconceput în afara celorlalte virtuți. Una dintre ele este smerenia.” (…) „Sfântul Paisie știa că nimeni nu este infailibil”. Viziunile Sfantului Paisie nu încercau să descrie viitorul, ci subliniau evoluțiile puternice ale unor evenimente, în funcție de alegerea oamenilor.

„Ceea ce este sigur, este faptul că profeția ne este dată spre pocăință, pentru a întoarce viața noastră către Dumnezeu. Toți cei implicați în harul profeției sunt oameni de o anumita sobrietate spirituală. Ei sunt curați duhovnicește, sufletele lor sunt oglinzi pure, care reflectă tainele lui Dumnezeu și ale lumii. Sobrietatea, cu toate acestea, este necesară nu numai profetului, ci și celui care primește profeția”.

Cel ce o primeste în mod corect, trebuie să transpună în duhovnicesc ceea ce aude. Din păcate, unii petrec ore întregi pentru a afla cat mai multe despre momentul venirii celui rău, dar nu-și amintesc să redeschidă Evanghelia, să privească la Cuvântul lui Dumnezeu – spune mesajul Părinților atoniți, notează site-ul marturieathonita.ro.

„Un lider mondial va fi ucis!” Clarvăzătorul care a prezis Covid-19 face noi profeții teribile

Risc imens pentru omenire?! Problemele vaccinului anti-Covid-19 bazat pe ARN. Războiul experților

Alertă științifică. Epocal: Procesul de îmbătrânire, inversat! Mai tineri cu 25 de ani…