În acest scenariu, senatorul va putea să rămână astfel şi candidat susţinut de PSD pentru şefia Camerei superioare, conform spuselor sale.

Meleşcanu a menţionat că grupul ALDE îşi poate continua activitatea „dacă există înţelegere şi dorinţă de dialog”, atunci când a fost întrebat dacă, în cazul în care pleacă din grupul parlamentar al liberal-democraților, acesta ar trebui să se desfiinţeze.

„Eu cred că poate foarte bine să continue (n.r.- grupul parlamentar ALDE de la Senat) dacă există înţelegere şi dorinţă de dialog. Din punctul meu de vedere, o foarte simplă soluţie ar fi să mă suspend pentru şase luni, rămânând în cadrul grupului parlamentar. Sunt dispus să mă suspend din calitatea de parlamentar al grupului ALDE, dar să rămân în continuare afiliat acestuia. Am făcut colegilor din grup această propunere. Au fost foarte interesaţi”, a menţionat Meleşcanu, aflat la Senat.

Senatorul consideră că decizia conducerii ALDE de a-l exclude din partid, în cazul în care nu renunţă la candidatura la conducerea Camerei superioare cu sprijinul PSD, „nu are baza juridică necesară”.

„Am discutat cu toată lumea (n.r. – din ALDE) şi sperăm să ne înţeleagă. Am avut o candidatură, am acceptat-o, sper să fie numărul de voturi necesar, pentru că până la urmă obiectivul meu, şi vă spun foarte direct, este că România are nevoie de stabilitate economică şi de atragere de investiţii, nu să ne tot hârjonim printr-o parte şi prin alta”, a completat fostul ministru de Externe.

El a mai spus că speră că a convins o parte din colegii săi de la ALDE să îl voteze.

Te-ar putea interesa și: