Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum te poate UCIDE apa. VEZI de ce trebuie să te ferești
Cum te poate UCIDE apa. VEZI de ce trebuie să te ferești

Cum te poate UCIDE apa. VEZI de ce trebuie să te ferești

Apa este un element vital, iar atunci când ne gândim la pericolele cauzate de ea ne vin în minte inundațiile, însă ne poate face rău în mai multe feluri.

Lipsa apei din organism poate cauza numeroase dereglări și ne poate pune în pericol viața. Fără apă un om poate în doar câteva zile pentru că 70% din corpul uman este alcătuit din ea. Deshidratarea poate fi cauzată nu numai de lipsa consumului de apă ci și de vomă sau diaree, notează descoperă.ro.

Am atras atenția asupra deshidratării, însă trebuie să știm că și hiperhidratarea este periculoasă. Țesuturile se îmbibă cu fluid în exces, se produce un dezechilibru electrolitic, apar bătăile neregulate ale inimii, iar apa ajunge în plămâni.

O baie în apă foarte rece, o tradiție în unele locuri în prima zi a anului sau de Bobotează, poate fi fatală. Este vorba despre hipotermie, care reprezintă scăderea anormală a temperaturii corpului. Dacă temperatura corpului scade sub 26 de grade Celsius, viața este pusă în pericol.

În zilele toride de vară când după o expunere îndelungată la soare facem o baie în apă rece, putem suferi un șoc termic, ce poate fi fatal, așa că medicii ne recomandă să intrăm în apă treptat, până când corpul se obișnuiește cu temperatura ei.

Și cuburile de gheață ne pot pune în pericol viața pentru că riscăm să ne înecăm cu bucățile mai mici de gheață din băutură.