Daca stii ce vrei si ce poti, nu esti egoist, vorbesti engleza si o alta limba europeana, ai sanse mari sa te numeri printre angajatii Genpact.
Pentru a te numara printre cele 500 de persoane pe care Genpact le va angaja pana la finele anului, pe langa cunoasterea celor doua limbi straine este necesar sa ai "aplecare" catre contabilitate, suport IT sau sectorul comercial.
Se cauta oameni care stiu engleza (obligatoriu), germana, italiana, spaniola, franceza, olandeza, portugheza, suedeza, norvegiana, daneza, poloneza si care au afinitati pentru a lucra in domeniile in care activeaza multinationala. Se angajeaza specialisti, in special pentru pozitii de entry level (70a), dar sunt posturi si pentru middle si top management.
Job pe baza de recomandare Cea mai buna metoda de a intra in Genpact este recomandarea. Practic, 30% dintre candidati sunt adusi in companie in felul acesta. "Cine vrea sa lucreze la noi trebuie sa se informeze, sa intrebe cunostintele cum poate sa ajunga aici, sa participe la targurile si evenimentele organizate de noi, sa se intereseze la asociatiile studentesti ori la agentiile de recrutare", accentueaza Emma Diana Juravle, senior consultant recruitment al Genpact.
Poti aplica CV-ul pe www.genpact.ro, sectiunea cariere, la career@genpact.ro ori pe pe site-uri de specialitate. Recomandarea facuta de un angajat este insa varianta preferata. De altfel, cine aduce un candidat competent si stabil beneficiaza de o prima echivalenta cu un comision practicat de o agentie de recrutare.
Interviuri telefonice Daca ti-a fost selectat CV-ul trebuie sa treci si de o prima preselectie telefonica. Recrutorii isi vor da seama si ce asteptari salariale ai, care este motivatia ta, daca ai afinitati in domeniul de activitate si cat de bine vorbesti limbile straine. Va urma o alta evaluare, tot telefonica, numai pentru testarea cunostintelor de limbi straine. O astfel de conversatie dureaza 10-15 minute.
Dupa trecerea acestor probe, te intalnesti cu responsabilul HR si apoi cu un specialist. In unele cazuri, s-ar putea sa fii testat inca o data, in scris, la limbile straine. Pentru pozitii de specialist, trebuie sa ai studii superioare si o experienta de minimum doi ani. Se angajeaza insa si studenti.
Totul se masoara! Leafa pe care o vei lua este la nivelul pietei. In plus, daca performezi, o poti mari. Practic, vei primi un salariu fix, la care se vor adauga bonusuri lunare (daca le meriti!). Pe langa performanta, se recompenseaza atitudinea si comportamentul.
"La Genpact orice se masoara. Are foarte mare importanta calitatea, nu calitatea", subliniaza Crina Ilie. In pachetul salarial intra si tichete de masa, abonament la o clinica privata, traininguri de acomodare si instruire.
CARTE DE VIZITA
27.000 de salariati in lume Una dintre cele mai importante firme de Business Process Outsourcing (externalizarea proceselor de afaceri) din lume, Genpact are radacinile in grupul General Electric. In zece ani, s-a extins in zece tari. In Europa, este prezenta in Romania, Ungaria, Marea Britanie, Spania si Olanda. La nivel global, Genpact are peste 27.000 de angajati, iar in Romania - aproape 500.
SCHIMBARE
De la Istorie la calculul TVA La 24 de ani, Daniela Elena Dumitrescu lucreaza de 11 luni la Genpact. A absolvit Istoria, la Universitatea din Bucuresti, insa asta n-a impiedicat-o sa obtina postul de specialist (first level) in contabilitate. Atuurile ei? Franceza si engleza la perfectie si comunicarea excelenta (a fost call center si a lucrat si in presa). Si a fost gata pentru o schimbare. "Nu ma vedeam calculand TVA-uri, dar uite ca se poate. Imi place", spune ea.
SALT
De la greaca veche la IT Alexandrina Vidican are 30 de ani si a venit in Bucuresti de trei saptamani. "Am dat Clujul (orasul natal - n.r.) pentru Genpact", spune tanara. Desi s-a specializat in greaca veche, la Genpact a reusit sa ocupe un post de "IT help desk".
Cum a reusit? Vorbeste excelent norvegiana si suedeza, iar schimbarile nu o sperie deloc. In discutia cu recrutorii, apreciaza ea, a contat mult si disponibilitatea ei de a invata, mereu, lucruri noi.