Evenimentul Zilei > International > Cum spală CREIERELE educația Corect Politică din școli
Cum spală CREIERELE educația Corect Politică din școli

Cum spală CREIERELE educația Corect Politică din școli

O cercetare sociologică recentă arată că, dintre tinerii Europeni, cei germani se arată cei mai toleranți față de imigrația musulmană.

Cercetatea, intitutată Generation What?, și realizată de posturile ZDF, Südwestrundfunk și Bayerischer Rundfunk, arată că germanii cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani, sunt cei mai receptivi față de imigranți.

Studiul compară opiniile a peste 200.000 de tineri din 11 țări europene.

Tinerii germani, întrebați de pildă dacă simt că străinii care au venit în Germania „au îmbogățit” diversitatea culturală a țării lor, au răspuns în proporție de 80% „Da”.

Pe locurile următoare se clasează tinerii spanioli și luxemburghezi, cu 78%, respectiv 76% aprobare.

Germanii și spaniolii sunt și cei care se declară cel mai puțin îngrijorați de efectele imigrației, cu 13%, respectiv 11%.

Rezultatele sunt spectaculoase, dat fiind că Germania, prin cancelara Angela Merkel, a dat semnalul unei imigrații masive în Europa, în vara lui 2015.

Spre deosebire de Germania, tinerii din țările învecinate manifestă o îngrijorare ceva mai mare față de imigrație: 30% în Cehia, 29% în Austria și 26% în Elveția.

Discrepanța dintre opiniile tinerei generații și restul populației din țările occidentale, arată în ce măsură noile tendințe în educația școlară, în spiritul Corectitudinii Politice, își fac efectul.