Cum se vor schimba versurile imnului național britanic după moartea Reginei?

Regina a murit liniștită la vârsta de 96 de ani, marcând sfârșitul domniei sale istorice și provocând durere în întreaga lume.

Mai multe lucruri se vor schimba odată cu trecerea domniei Elisabetei a II-a la Carol al III-lea - printre care și Imnul Național. Compoziția muzicală este cântată la nenumărate evenimente, printre care și evenimente sportive internaționale. Dar versurile sale - care făceau referire la regină încă din februarie 1952 - vor trebui acum să se schimbe.

Cum se vor schimba versurile imnului național britanic după moartea Reginei?

Pentru o mare parte din Marea Britanie, imnul național a fost întotdeauna cunoscut ca God Save The Queen.

Cu toate acestea, de acum înainte se va numi God Save the King (Dumnezeu să-l ocrotească pe rege), versurile sale celebre fiind adaptate pentru a se referi la Charles, mai degrabă decât la Elizabeth.

De exemplu, ultima strofă, care se referea la „ea", „ei" și „regina", va fi acum adaptată. Sub Charles al III-lea, acestea sunt: „Fie ca el să apere legile noastre, Și să ne dea mereu motive, Cu inima și cu vocea să cântăm, Dumnezeu să-l ocrotească pe Rege!"

Ținuta jurnalistului care prezenta știrile despre Regina Elisabeta, aspru criticată. Scandal la BBC

Alastair Stewart, prezentatorul GB News, a declarat că BBC nu s-a axat pe starea de sănătate a Reginei Elisabeta, ci pe ținuta moderatorului. Știrea nu a fost luată în serios din cauza apariției acestuia.

Prezentatorul GB News, a criticat modul în care BBC a acoperit subiectul sănătății Reginei Elisabeta. Jurnalistul a acuzat ținuta neagră a prezentatorului Huw Edward că este „anticipativă și prost judecată”.

La începutul zilei de astăzi, Palatul Buckingham a confirmat că regina a fost plasată sub supraveghere medicală după ce medicii au devenit îngrijorați pentru sănătatea ei. De atunci, BBC a suspendat programele obișnuite și le-a înlocuit cu un reportaj continuu prezentat de Huw Edwards, îmbrăcat în ținută de doliu, cu sacou și cravată neagră.

Pe Twitter, acesta a scris: „O cravată neagră acum este de rău augur și o eroare de judecată. Este din cauza amintirii lui Sissons de la BBC”.