Cum se vor schimba versurile imnului național britanic după moartea Reginei?

Cum se vor schimba versurile imnului național britanic după moartea Reginei?

Regina a murit liniștită la vârsta de 96 de ani, marcând sfârșitul domniei sale istorice și provocând durere în întreaga lume.

Mai multe lucruri se vor schimba odată cu trecerea domniei Elisabetei a II-a la Carol al III-lea - printre care și Imnul Național. Compoziția muzicală este cântată la nenumărate evenimente, printre care și evenimente sportive internaționale. Dar versurile sale - care făceau referire la regină încă din februarie 1952 - vor trebui acum să se schimbe.

Cum se vor schimba versurile imnului național britanic după moartea Reginei?

Pentru o mare parte din Marea Britanie, imnul național a fost întotdeauna cunoscut ca God Save The Queen.

Cu toate acestea, de acum înainte se va numi God Save the King (Dumnezeu să-l ocrotească pe rege), versurile sale celebre fiind adaptate pentru a se referi la Charles, mai degrabă decât la Elizabeth.

Ne puteți urmări și pe Google News

De exemplu, ultima strofă, care se referea la „ea", „ei" și „regina", va fi acum adaptată. Sub Charles al III-lea, acestea sunt: „Fie ca el să apere legile noastre, Și să ne dea mereu motive, Cu inima și cu vocea să cântăm, Dumnezeu să-l ocrotească pe Rege!"

Ținuta jurnalistului care prezenta știrile despre Regina Elisabeta, aspru criticată. Scandal la BBC

Alastair Stewart, prezentatorul GB News, a declarat că BBC nu s-a axat pe starea de sănătate a Reginei Elisabeta, ci pe ținuta moderatorului. Știrea nu a fost luată în serios din cauza apariției acestuia.

Prezentatorul GB News, a criticat modul în care BBC a acoperit subiectul sănătății Reginei Elisabeta. Jurnalistul a acuzat ținuta neagră a prezentatorului Huw Edward că este „anticipativă și prost judecată”.

La începutul zilei de astăzi, Palatul Buckingham a confirmat că regina a fost plasată sub supraveghere medicală după ce medicii au devenit îngrijorați pentru sănătatea ei. De atunci, BBC a suspendat programele obișnuite și le-a înlocuit cu un reportaj continuu prezentat de Huw Edwards, îmbrăcat în ținută de doliu, cu sacou și cravată neagră.

Pe Twitter, acesta a scris: „O cravată neagră acum este de rău augur și o eroare de judecată. Este din cauza amintirii lui Sissons de la BBC”.