Cum se previne și se depistează din timp cancerul care omoară cele mai multe românce
- Elena Oceanu
- 3 februarie 2017, 13:10
În fiecare an, peste 4.000 de românce descoperă că sunt afectate de cancer de col uterin, țara noastră ocupând primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește incidența acestei boli.
Femeile active, cu vârsta cuprinsă între 15 și 44 de ani sunt cel mai afectate de cancerul de col uterin.
Merck Sharp & Dohme România, filiala locală a Merck & Co., Inc., Kenilworth, N.J., USA, în parteneriat cu Institutul Național pentru Sănătate Publică, lansează astăzi campania „Protejează-i aripile!”. Campania are drept obiective principale îmbunătăţirea nivelului de informare cu privire la cancerul de col uterin şi creşterea gradului de conştientizare referitor la importanţa vitală a prevenţiei în lupta cu această boală.
De asemenea, campania îşi propune să faciliteze accesul unui număr cât mai mare de femei la testarea gratuită Babeş-Papanicolaou, în cadrul Programului Naţional pentru depistarea activă precoce iniţiat de Ministerul Sănătăţii, contribuind, astfel, la ameliorarea efectelor devastatoare pe care boala le are în rândul femeilor din România: povara cancerului de col uterin este cea mai mare dintre statele europene, ţara noastră fiind pe primul loc atât în ceea ce priveşte incidenţa (în România, 34,9 la 100,000 de femei, de trei ori mai mare decât media Uniunii Europene, respectiv 11,3), cât şi în ceea ce priveşte mortalitatea. Pentru femeile active (15-44 ani) din ţara noastră, cancerul de col uterin este al doilea cel mai frecvent tip de cancer şi reprezintă principala cauză de deces prin cancer. Continuarea pe DOCTORULZILEI.RO.