Astfel, la solicitarea Camerei Consultanților Fiscali, Ministerul Muncii a răspuns că ajutorul de șomaj se poate cumula cu orice alt venit, cum ar fi salariu care provine dintr-un alt contract de muncă, dar, atenție, cu jumătate de normă, sau cu un venit din drepturi de autor.

Singura excepție este atunci când o persoană are două contracte de de muncă, cu normă întreagă, iar unul dintre acestea este suspendat pe perioada pandemiei. În acest caz, persoana în cauză nu poate cumula ajutorul de șomaj cu venitul cuvenit din al doilea contract de muncă. ”În situația în care un angajat are încheiate mai multe contracte individuale de muncă din care cel puțin un contract cu normă întreagă este activ pe perioada instituirii stării de urgență, acesta nu beneficiază de indemnizația de șomaj”, susțin specialiștii de la Ministerul Muncii.

Ministerul Muncii mai arată că legea nu interzice expres restricția în care un angajat care are un contract de muncă cu normă parțială, să nu primească și ajutorul de șomaj tehnic. ”Prin prevederile art. 9, din OUG 30/2020 … nu se instituie vreo limitare a posibilității de a beneficia de indemnizația de șomaj tehnic suportată din bugetul asigurărilor pentru șomaj în măsura în care angajatul are mai multe contracte individuale de muncă, dintre care cel puțin unul cu normă parțială este activ pe perioada stării de urgență”, arată Ministerul Muncii.