Cum scapi de izolare?! Virgil Musta elucidează misterul care îi macină pe români

Cum scapi de izolare?! Virgil Musta elucidează misterul care îi macină pe români

Doctorul Virgil Musta a vorbit despre posibilitățile pe care o persoană ce a intrat în contact direct cu un caz pozitiv de Covid-19 le are.

Medicul timișorean Virgil Musta a explicat situaţia în care poţi evita izolarea de 14 zile dacă eşti contact direct al unei persoane confirmate cu coronavirus. Doctorul susține că persoanele care au anticorpi nu mai fac boala și nici nu o mai transmit.

Virgil Musta vine cu precizări privind izolarea şi carantina.

„Legea spune în felul următor. Intri în izolare 14 zile dacă eşti contact cu o persoană care este depistată pozitiv. Dar contactul nu înseamnă o simplă întâlnire pe stradă. Înseamnă să stai în aceeaşi locuinţă, să stai în aceeaşi încăpere minimum 15 minute, la o distanţă mai mică de doi metri. Contactul este bine definit.

Ne puteți urmări și pe Google News

E posibil să se întâlnească cu un coleg de serviciu. Aşa că ideal ar fi ca la locul de muncă să se găsească soluţia să nu fie foarte mulţi contacţi, să nu se ajungă în această situaţie. Să nu stea mai aproape de doi metri şi fără mască”, a spus acesta.

„Aceste reguli nu sunt chiar aşa de greu de respectat. Sunt puţine locuri de muncă în care să nu poţi să stai la o distanţă de doi metri şi să nu porţi mască. Dacă se respectă regulile, nu intri în definiţie de caz. Definiţia de caz e când stai bot în bot sau la mai puţin de un metru, mai mult de un sfert de ceas. Şi fără mască. Dar conform legii, dacă eşti contact cu cineva pozitiv, te izolezi. Dacă ai simptomatologie, te testezi”, a declarat Virgil Musta.

Celebrul medic a vorbit și despre scenariile în care o persoană poate fi obligată să stea în carantină sau în izolare.

„Legea nu prevede această situaţie, dar poate să nu stea în izolare, pentru că nu are justificare. Dacă are anticorpi, nu mai face boala, şi nici nu mai transmite. Dar e discutabilă treaba. Nu poţi să faci lege foarte clară, pentru că nu se ştie exact cât ţine imunitatea, încă sunt studii clinice care arată că imunitatea începe să scadă de la două luni încolo. Pur şi simplu trebuie văzute individual situaţiile de acest gen", a conchis Musta, conform RomâniaTV.