Cum să-ți iei permisul de conducere din prima. Ce este operațiunea SOC

Cum să-ți iei permisul de conducere din prima. Ce este operațiunea SOCExamen auto. Sursa foto: ASP

Emoțiile primului examen de traseu pentru obținerea permisului de conducere sunt mari. Dar sunt normale. Nimeni nu s-a născut învățat, mai ales când e vorba de conducerea unui autovehicul. În plus, mulți dintre elevi pică la prima încercare pe traseu.

Nu trebuie să mergi la examen cu acest gând. În niciun caz. Dar nici nu trebuie lăsată să guverneze frica. De aceea, orice elev trebuie să fie pregătit, mai ales mental.

Învață traseul pentru permisul de conducere

Pentru a lua permisul de conducere, cel mai bine ar fi să înveți traseul din timpul cursurilor. De foarte multe ori, traseul va fi dat în zona în care ai făcut școala. Dacă acest lucru nu se aplică, roagă-l pe instructor să vă ducă pe trasele în care se dau, în mod normal, examenele. El sigur le știe.

Operațiunea SOC

Contactul cu examinatorul este și el important. Nu trebuie să te sperii. Ia lucrurile în ordine și cu calm.

În primul rând, el va fi atent la ceea ce faci când te urci în mașină și înainte de a porni. Permisul de conducere depinde de asta. De aceea, trebuie să ai mare atenție la operațiunea SOC. Adică Scaun, Oglinzi, Centură.

Ia-o în această ordine: aranjează-ți scaunul cât mai comod și în așa fel încât să poți să vezi bine în afară. Imediat după, aranjează-ți oglinzile, cele laterale și cea retrovizoare.

Examinatorul va fi foarte atent la toate mișcările tale.

După oglinzi, pune-ți neapărat centura de siguranță. Perfect.

Atenție la plecarea de pe loc

Acum, ești pregătit să pleci la drum. Asigură-te că frâna de mână nu este trasă. Dar nu uita ceva esențial: în momentul în care ai plecat de pe loc, semnalizeză! Altfel, poți să fii dat jos pe loc din mașină.

Mergi ușor, cu viteza a doua sau a treia, iar dacă autoturismul are cutie automată, înceracă să mergi cu 40-45 km/h. Nu te grăbește nimeni, iar examinatorul pentru permisul de conducere își va da seama că ești precaut.

Și fii foarte atent la comenzile polițistului. Acordă atenție semnelor de circulație și pune în practică ce ai studiat pentru proba teoretică.

Sunt câteva probe de care trebuie obligatoriu să treci: parcarea vehiculului și ieșirea din spațiul de parcare și parcarea laterală; gararea; mersul înapoi; trecerea la nivel cu cale ferată; respectarea dispozitivelor de semnalizare luminoasă (semafoarele).

E important și cum ieși din mașină după terminarea probei. Oprește motorul, trage frâna de mână și cuplează mașina la prima treaptă de viteză. Abia apoi deschide ușa.

Succes!