Cum să scapi de amenzi cu doar 4 cuvinte. Polițiștii nu mai au ce face

Cum să scapi de amenzi cu doar 4 cuvinte. Polițiștii nu mai au ce face

A reușit să scape de două sancțiuni, după ce s-a luptat în instanțe cu Poliția Rutieră și a avut câștig de cauză. Cazul s-a viralizat în toată România, iar mii de oameni îi iau exemplul

Instanțele din România au creat un precedent ce vizează o amendă încasată de un șofer. Este vorba despre o femeie care, în timp ce se afla la volan, a fost sancționată de agenții de la Poliția Rutieră, pentru că a încălcat o regulă „de aur”. Ea ar fi trecut pe culoare roșie a semaforului, în zona Arcului de Triumf. În consecință, a primit o amendă în valoare de 725 de lei, iar permisul i-a fost suspendat pentru un termen de 30 de zile.

Însă, șoferița a reușit să scape de aceste pedepse. Și asta pentru că în procesul verbal a făcut următoarea mențiune: „nu sunt de acord”. Femeia a mers și a contestat în instanță sancțiunile. Mai întâi, procesul a fost pe rol la Judecătoria Sectorului 1. Acolo unde magistrații nu i-au dat dreptate celei care avusese probleme la volan.

„Procesul verbal de contravenţie nu numai că nu este lipsit de forţă probantă, ci dimpotrivă, face dovada situaţiei de fapt până la proba contrară, probă care în mod evident trebuie făcută de către petentă şi nicidecum de către organul constatator”, a fost hotărârea judecători.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cel care trebuia să demonstreze vina era agentul

Adică, femeia ar fi trebuit să demonstreze că nu a greșit, nu a încălcat regulile de circulație și a fost sancționată în mod eronat de agenți. Nu s-a dat bătută și cauza ei a ajuns la următoarea instanță: Tribunalul București. Aici, femeia a avut câștig de cauză și în urma hotărârii și-a primit permisul înapoi.

Mai mult, ea a reușit să scape și de amenda consistentă de 725 de lei. „Tribunalul apreciază că în situaţia în care persoana sancţionată contestă pe loc procesul-verbal, revine agentului constatator obligaţia unui minim probatoriu în susţinerea actului constatator al contravenţiei”, au motivat magistrații. Așadar, vina șoferiței ar fi trebuit să fie demonstrată fără echivoc de agentul Poliției Rutiere.