Evenimentul Zilei > Economie > Cum să ÎNCHIRIEZI o ŢARĂ
Cum să ÎNCHIRIEZI o ŢARĂ

Cum să ÎNCHIRIEZI o ŢARĂ

Pentru o sumă de aproximativ 70.000 dolari pe noapte se poate închiria o ţară! Este vorba despre Principatul Liechtenstein, stat situat la graniţa dintre Elveţia şi Austria.

Primul care a dorit închirierea acestui stat, în 2010, doar pentru realizarea unui videoclip, a fost rapperul Snoop Dogg. Principatul poate fi închiriat pentru cel puţin două nopţi consecutive şi poate găzdui între 450 şi 900 de persoane.

Cei care cumpără această vacanţă extravagantă sunt întâmpinaţi în cadrul unei ceremonii, în care li înmânează "cheia statului". Contractul de inchiriere a Principatului Liechtenstein este unul foarte strict. Anularea rezervării duce la plata a 50% din valoarea contractului, iar anularea călătoriei cu mai puţin de 30 de zile înainte de data limită se penalizează cu întreaga sumă.

După bunul plac

După cum subliniază analiştii, în contractul de închiriere se au în vedere organizarea de evenimente special, dar şi simple vizite turistice. În perioada închirierii nu vor fi periclitate drepturile cetăţenilor.
În timpul şederii, “vizitatorii” pot redenumi toate străzile după bunul plac şi pot folosi propria monedă. În preţ sunt incluse mai multe servicii speciale cum ar fi organizarea unui bal, cina în castelul regal din capitala Vaduz sau plimbare cu caleaşca