Cum să faci acasă cele mai bune aripioare picante. Secretul unei cruste perfecte

Sursa: dreamstime.com

Aripioare picante, un adevărat deliciu pentru toată familia. Condimentele, dar și crusta sunt extrem de importante pentru ca preparatul să fie cu adevărat perfect.

Aripioarele prăjite, picante sau nu, în funcție de preferințe, sunt un adevărat deliciu. Au însă destul de multe calorii, dar merită să le gustați din când în când. Restaurantele KFC sunt vestite mai ales pentru aripioarele de pui picante. Rețeta originală este păstrată sub tăcere, dar majoritatea ingredientelor sunt cunoscute de foarte multă lume. Apoi, dacă respectați căteva sfaturi esențiale de la bucătari, vă puteți bucura de un adevărat festin.

Aripioare picante. Mod de preparare

Condimentele sunt esențiale, pentru că definesc gustul aripioarelor prăjite. Pentru un kilogram de carne aveți nevoie de o linguriță de boia dulce, o jumătate de linguriță de boia iute, o jumătate de linguriță de piper alb, o linguriță de pudră de usturoi și o linguriță de fulgi de chilly. Dacă nu vă placea picant puteți să eliminați o parte dintre aceste condimente.

Primul pas constă în pregătirea aripioarelor pentru gătit. Pentru a fi cât mai fragede ar trebui să fie lăsate la marinat câteva ore. Marinata se face cu zeamă de lămâie, vin, sare, dar și piper. Unele gospodine le fierb preț de 10-15 minute înainte să le prăjească pentru a le frăgezi. Se așază apoi într-un bol în care se amestecă cu toate condimentele. Se țin ala frigider timp de două ore pentru a absoarbe toate aromele.

Crusta joacă și ea un rol extrem de important. O să aveți nevoie de două ouă, 200 de grame de făină, 50 de grame de amidon, 100 de grame de pesmet crocant sau 50 de grame de fulgi de porumb. Aripioarele se dau apoi prin făina amestecată cu amidonul, ou și pesmet sau fulgi de porumb. Obligatoriu în această ordine. Unii bucătari afirmcă că ar fi indicat să le mai lăsați timp de 30 de minute la frigider pentru că astfel crusta nu se va desprinde în timpul procesului de prăjire.

Prăjire rapidă

Ultimul pas este prăjirea aripioarelor. Uleiul trebuie să fie, obligatoriu, incins și să le acopere în întregime, pentru a asigura o prăjire cât mai uniformă. Timpul recomandat pentru această operațiune este de opt-nouă minute.  Când capătă o culoare aurie aripioarele se scot din tigaie și se lasă la scurs pe un grătar, nu pe un șervețel de hârtie pentru a nu distruge crusta. Această rețetă puteți să o folosiți și atunci când vreți să gătiți copănele de pui crocante. În acest caz carnea trebuie fiartă 30 de minute înainte. Abia apoi le dați prin crustă și le prăjiți, potrivit unica.ro.