Evenimentul Zilei > Social > Cum să creezi un buget pentru plasarea de pariuri
Cum să creezi un buget pentru plasarea de pariuri

Cum să creezi un buget pentru plasarea de pariuri

În ultima vreme, pariurile sportive devin tot mai populare în întreaga lume. O sursă rapidă de bani, pentru care nu trebuie să muncești practic, ci doar să ai niște cunoștințe și informații legate de acel sport, sau în unele cazuri chiar și noroc.

Însă puțini știu că pentru a fi un parior de succes, ai nevoie de extrem de multă informație despre sportul respectiv, analiză și în special răbdare și disciplină pentru a fi capabil să urmezi un set de reguli, numite strategii, și a nu te lăsa dus de val și a paria haotic.

Rata pentru a spune că poți face profit la pariuri online este undeva la 52% de câștig. Pariorii profesioniști care au peste 55% sunt din punctul meu de vedere cei mai bine situați, deoarece 55% dintr-un număr de 1000 de pariuri plasă, înseamnă mult mai mult profit decât o rată de câștig de 60% dar din 50 de pariuri, care să spunem că sunt plasate pe aceeași sumă.

Întradevăr, dacă privești situația cu atenție, procesul poate părea unul lent și plictisitor, dar acesta este cel mai important lucru în pariuri sportive și anume răbdarea.

Câți bani să investesc în pariuri sportive?

Pentru a face un profit, la fel că în orice alt domeniu, este nevoie să investești a anumită sumă. Ei bine, înainte să te grăbești să alegi o suma, fă un calcul cât ai paria în fiecare și dup ace tragi linie, vezi cât va fi totalul. Ești dispus să pierzi această sumă? Dacă nu, îți recomand să micșorezi suma deorece banca reprezintă o suma de bani pe care tu ai fi dispus să o pierzi oricând.

Dacă rămâi calm și nu pariezi haotic, vei avea șanse mult mai mari de a face profit. Ține minte însă că pariatul sportiv este un venit suplimentar pe timp lung, și a câștiga mai puțin și regulat înseamnă mult mai mult decât un singur câștig mare.

Ce înseamnă banca (bankroll-ul)

Cel mai important lucru de dinainte să începi să pariezi este cum să îți creezi o bancă. Banca reprezintă bugetul pe care ți l-ai alocat pentru a îl juca la pariuri sportive. Este un termen deosebit de important și administrarea lui cu grijă te poate ajuta să ajungi la success în lumea pariurilor sportive. Ține minte însă că banca este o sumă pe care ești dispus oricând să o pierzi așa că alege suma cu grijă. Nu paria mai mult decât îți permiți și ai grijă pentru că nevoia de bani de poate influența din punct de vedere psihic să iei decizii proaste când vine vorba de pariuri.

Fără a lua în cosiderare modul de pariere, strategia folosită sau sistemul jucat, este recomandat ca structura băncii să rămână neschimbată. Poți alege să joci o anumită parte din bancă și să te ții de această regulă.

Cât ar trebui să pariez?

În funcție de banca aleasă, este recomandat să nu pariezi mai mult de 10% din bancă niciodată. Media ar trebui să fie undeva la 2% din bancă. Dacă pariezi pe un eveniment pe care l-ai studiat și ai urmărit statistici, poți risca undeva până la maxim 6-7%. Ține minte însă, nu paria mai mult decât îți permiți să pierzi.

Strategii pentru pariere

Strategiile de pariere sportivă reprezintă o modalitate pentru a putea juca responsabil. De când au apărut strategiile pentru pariere sportivă, rolul acestora a fost de a maximiza câștigurile și a crea o singuranță când vine vorba de pariuri, în loc de a paria haotic fără nici o logică.

Mai jos poți găsi selecția Favbet a câteva sisteme și strategii de pariat pentru a te ajuta să îți creezi o tactică și un mod de pariere sigur, încercând să minimizezi pierderile. Ține minte însă că totul se rezumă la disciplină și capacitatea de a urma un set de reguli impus inițial.

  • Strategia Martingale: Cea mai populară strategie folosită de către pariori, cu siguranță. În această strategie este vorba despre dublarea sumei pariate după fiecare pierdere, desigur jucând pe aceeași cotă. Ca și exemplu, să spunem că pariezi 200 RON pe un eveniment și pierzi. Următorul meci pe care se plasează un pariu va trebui să aibă aceeași cotă dar suma pariată va fi dublă, adică 400 RON. AI grijă însă, calculează de dinainte care este suma pe care o poți pierde în total în funcție de bugetul avut. Pentru că se poate ajunge la sume foarte mari pierdute.
  • Strategie de pariere alternativă: Această strategie se bazează pe recuperarea unei sume pierdute la următorul pariu. Adaugi suma pierdută și profitul țintă, și le împărți la cota aleasă minus 1, după cum se poate vedea mai jos. Ca și exemplu, dacă ai pariat 50 RON pe un meci și ai pierdut, targetul tău e să recuperezi această sumă. Să spunem că alegi o cota de 3. Pariezi din nou 50 RON și în cazul în care câștigi, recuperezi pierderea inițială și profitul este de 50 RON.
  • Strategia Flat: O strategie de pariere fixă. Alegem o suma și o jucăm de fiecare dată, fără a o schimba indiferent de cota jucată, valoarea sumei disponibile pentru pariere totală sau probabilitatea că evenimentul să fie unul reușit. Folosing aceastra strategie de pariere, îți vei ușura puțin viața și nu va mai trebui să îți bați capul cu tot felul de calcule.

Pariază responsabil!

Dacă reușești să îți creezi și să gestionezi cu cap bugetul, vei avea din start un avantaj. Tot ce rămâne de făcut este să ai răbdare și să pariezi responsabil. De reținut, nu paria niciodată mai mult decât îți permiți să pierzi!