Cum să consumi mai puțină benzină sau motorină. Sfaturi utile pentru șoferi

Cum să consumi mai puțină benzină sau motorină. Sfaturi utile pentru șoferi Sursa: Arhiva EVZ

Șoferii sunt disperați după ce prețurile la benzină și motorină au crescut considerabil în ultima vreme. Cu toate astea, specialiștii au găsit soluții pentru a consuma cu 25% mai puțin carburant.

Prețurile la benzină și motorină au crescut, iar șoferii nu mai fac față scumpirilor. Specialiștii au dezvăluit câteva trucuri pentru a reduce consumul de carburant.

1. Atenție la kilometrii

O mașină cu motorul rece consumă mult mai mult decât o mașină cu motorul încălzit. Specialiștii spun că șoferii trebuie să conducă mai încet măcar primii kilometrii și să evite călătoriile pe distanțe scurte cu o mașina, având motorul rece.

2. Atenție la viteza prea mare

Conducerea cu viteză moderată îți economisește combustibilul din rezervor. Reducerea vitezei pe autostradă de la 130 km/oră la 110 de kilometri pe oră economisește un litru la 100 de kilometri. Este indicat ca șoferii să meargă mai încet pentru a își păstra benzina sau motorina.

Ne puteți urmări și pe Google News

3. Renunță la mașină pentru distanțe mici

Pentru o călătorie de 2-3 kilometri ia în calcul mersul pe jos, folosirea unei biciclete, sau a unei mașini în sistem car-sharing (gen espark.ro).

Sursa: Arhiva EVZ

4. Verifică-ți pneurile

Presiunea insuficientă crește rezistența la rulare și, prin urmare, consumul de combustibil. Aceasta duce apoi la un consum excesiv de combustibil care poate varia intre aproximativ 2% și 10%, în funcție de cât de ”golite” sunt pneurile. Verifică-ți lunar anvelopele și vezi cât e presiunea „la rece” (la mai puțin de 5 kilometri rulați în ultimele două ore). Pentru a pleca în vacanță (călătorie lungă, mașină încărcată etc.), le puteți supraumfla cu 0,2 până la 0,3 bari.

5. Atenție la turația motorului. Cum reduci din consumul de benzină

Turația motorului este foarte importantă. Viteza ideală este în jur de 3000 rotații/min pentru motoarele pe benzină și în jur de 2400 rpm pentru motoarele diesel (verificați aceste cifre în funcție de cilindreea motorului dvs.).

6. Faceți revizia mașinii

Un vehicul prost întreținut poate cauza un consum excesiv de combustibil de până la 25%. Filtrul de aer poate duce la un consum cu 3% mai mult. Uleiul de motor de calitate își reduce din cheltuieli.

7. Opriți motorul când staționați

Nu este bine să stai cu motorul pornit atunci când staționezi. Pentru a efectua un apel telefonic, a consulta o hartă sau dacă sunteți blocat în trafic, opriți motorul. Șoferii pot opta și pentru un dispozitiv Start and go care oprește motorul automat atunci când automobilul stă pe loc, potrivit comment-economiser.fr.