Cum să conservi roșiile pentru iarnă. Durează foarte puțin, rezultatele sunt spectaculoase

Cum să conservi roșiile pentru iarnă. Durează foarte puțin, rezultatele sunt spectaculoaseSursa foto: 58165351 © Galina Lukyanenko | Dreamstime.com

Specialiștii au dezvăluit care sunt cele mai utile metode pentru a păstra roșiile pe toată durata sezonului rece. Nu trebuie să muncești foarte mult pentru a te bucura de ele iarna.

Există mai multe metode pentru a păstra roșiile pe toată durata sezonului rece. Specialiștii au explicat cum poți să le folosești în mâncărurile făcute pe timpul iernii.

Cea mai simplă metodă de a conserva roșiile este să le pui la congelator. Nu trebuie să muncești foarte mult, va fi nevoie totuși să speli roșiile, dar și să le faci o mică tăietură în cruce, iar apoi să le pui în apă clocotită timp de un minut.

Apa clocotită te va ajuta să le decojesti mai ușor, iar apoi să le pui în pungi speciale, pentru congelator. În acest fel, te vei asigura că ai destule roșii pentru a prepara mâncăruri delicioase pe timp de iarnă. Specialiștii au mai precizat că poți pune roșiile spălate în caserole, iar apoi să le bagi în congelator, însă dezavantajul este că poți folosi doar roșii de dimensiuni mici.

O altă metodă este să faci bulion. Utilizând borcanele, vei maximiza spațiul din casa ta, așa că nu va fi nevoie de mult spațiu de depozitare. Mai mult, poți folosi roșii foarte coapte și gustoase, așadar mâncarea va fi mai gustoasă.

sursa: arhivă EVZ

Cum să nu arunci roșiile pe timpul iernii

Pentru a face bulion o să ai nevoie de 6 kilograme de roșii coapte și zemoase, 2 tije cu frunze de țelină, o bucățică de hrean, dar și 3 lingurițe de sare. Roșiile se spală, se dau prin mașina de tocat însă folosind acel dispozitiv special pentru bulion, adică acel con metalic și perforat prin care va ieși doar sucul și pulpa, iar cojile și semințele vor fi separate.

Sucul de roșii trebuie fiert la foc mediu spre mare. Nu uita de hrean, țelină și sare. Totul se fierbe până când bulionul va atinge consistența pe care o dorim, iar cel mai bun semn va fi dispariția spumei de la suprafață. Este bine să verifici bulionul o dată la 15 minute.

O altă soluție este sucul de roșii. Pentru a prepara sucul, vei avea nevoie de un storcător sau de o mașină de tocat la fel ca cea pe care am folosit-o pentru prepararea bulionului. Sucul obținut se fierbe până va ajunge la consistența dorită și înainte de a îl opri din fiert se va adăuga și sarea, 2 lingurițe la 6 kg de roșii.

Cea mai simplă metodă este să faci roșii cherry în apă. Legumele se spală foarte bine, iar la un borcan de 800 de grame se va adăuga aproximativ o linguriță de sare. Umple borcanul cu apă, iar apoi lasă-l la sterilizat timp de o oră, din momentul în care au dat în clocot, potrivit Cumsa.

Ne puteți urmări și pe Google News