Cum puteți păstra cozonacul cât mai moale. Un truc simplu, dar eficient

Cum puteți păstra cozonacul cât mai moale. Un truc simplu, dar eficientCozonaci. Sursa foto: Arhiva EVZ

Bucătarii le-au explicat gospodinelor cum pot păstra cozonacul cât mai mult timp. Ele trebuie să respecte câțiva pași pentru a nu mai arunca acest desert gustos după Paște.

De Paște, foarte multe persoane cumpără sau gătesc mai mult decât este cazul și nu apucă să le și mănânce. Bucătarii le-au explicat gospodinelor ce trebuie să facă pentru păstra cozonacii cât mai mlt timp și pentru a nu se usca.

Dacă v-au rămas câţiva cozonaci de la sărbătorile de Paşte, trebuie să faceţi o tăietură în partea de sus a cozonacului şi turnaţi un sirop din zahăr şi apă pregătit dinainte. Puneţi cozonacul într-un cuptor încins pentru aproximativ 20 de minute. Apoi, scoateţi tava. Cu ajutorul acestui truc, cozonacul nu se va usca și îl puteți consuma și după Sărbătorile Pascale, potrivit DCnews.

Prețurile cozonacilor de Paște

Cei care nu au cumpărat încă cozonaci de Paște pot comanda în cofetării sau pot merge în supermarketuri. Prețul mediu pentru un cozonac, de 2 kilograme, variază între 35 și 45 de lei. Românii care vor să cumpere cozonaci făcuți de Cătălin Scărlătescu trebuie să scoată din buzunar sume mai mari de bani.

Sursa: Facebook.

Pentru un cozonac de 900 de grame este nevoie de multe ingrediente și de 74 de lei. Acest desert se poate comanda online. „Ingredientele de bază ale reţetelor româneşti le ştiu de la bunica, care le-a învatat de la mama ei, care le ştia de la bunica ei. Aşadar sunt transmise din generaţie în generaţie în ultima sută de ani. Pe lângă reţetă, secretul stă în prospeţimea şi provenienţa ingredientelor. Dacă ai materie primă de calitate obţii bucate pe măsură, dacă stăpâneşti cât de cât ştiinţa gătitului, a declarat Chef Cătălin Scărlătescu.

Faimosul bucătar de la Antena 1 a declarat că secretul constă în ingredientele folosite, mai exact:

1 kilogram faină 250 grame zahăr 450 mililitri lapte 5 ouă proaspete 1 păstaie vanilie 50 grame drojdie proaspătă (sau 2 plicuri de drojdie instant, 14 grame) 300 grame unt 500 grame nucă măcinată 200 grame rahat 200 grame ciocolată de calitate topită la bain marie 30 grame portocală confiată 30 grame coajă de lămâie 100 ml smântână naturală pentru frișcă 100 grame ciocolată cu lapte fructe pentru decor (portocale, merișoare, goji, nuci, fistic etc.)

Ne puteți urmări și pe Google News