Cum poți intra în visele altei persoane. Așa ceva s-a mai văzut doar în filmul Inception

Cum poți intra în visele altei persoane. Așa ceva s-a mai văzut doar în filmul Inception

Un experiment a arătat că filmul Inception devine realitate. Cercetătorii care se ocupă cu interpretarea viselor au descoperit o modalitate prin care poți intra în coșmarurile sau în cele mai frumoase vise ale altei persoane.

Oamenii și-au dorit toată viața să afle care este adevărul din spatele unui vis sau al unui coșmar. O serie de superstiții au găsit câteva explicații, dar cercetătorii nu au confirmat nici măcar o teorie.

Una dintre cele mai cunoscute superstiții spune că visele au valoare premonițională. Explicația este că anumite persoane, din trecut sau din prezent, ne oferă anumite indicii despre viitor. O altă cercetare arată că visele sunt frânturi dintr-o viață paralelă, dar psihologii au declarat că este doar imaginația noastră.

Filmul Inception devine realitate

„DreamNA” este numele unui proiect orientat în acest sens, dezvoltat de artista Ioana Mischie. Aceasta încearcă să găsească o explicație pentru fiecare vis și coșmar, dar și de ce sunt diferite la fiecare om.

Ne puteți urmări și pe Google News

Noi ipoteze șocante: Este posibil ca visele să fie PORŢI care duc către lumi paralele ce coexistă cu ale noastre

Aceasta se ajută de beneficiile „neuro-storytelling-ului”, utilizant o tehnologie VR pentru asta. „DreamNA combină în premieră o ramură simplificată a tehnologiei folosite pentru investigațiile de tip electroencefalogramă (EEG), care evaluează și înregistrează activitatea bioelectrică a creierului, cu tehnologia pentru realitate virtuală”, au declarat reprezentanții echipei care a pus „la bătaie” proiectul.

În acest experiment, oamenii pot controla intensitatea visului și pot încerca să transforme un coșmar într-un vis de neuitat.

Ioana Mischie a experimentat pe familia sa, mai exact pe mătușa acesteia, de 95 ani. Ruda ei era invitată de tatăl său decedat pe lumea cealaltă.

„Ne-a descris această călătorie cu lux de amănunte. Era o călătorie absolut impresionantă, în care vedea tot felul de elemente arhitecturale, îmbinate cu natura. După care la final ajungea în camera ei, o cameră fără tavan, din care putea să vadă cerul înstelat”, a declarat Mischie.

Cercetătoarea și-a făcut o armată de artiști 3D care o ajută la experimente și a primit o sumă considerabilă de bani de la AFCN, potrivit playtech.ro.