Cum poți elimina condensul de la ferestre. Cele mai ieftine și eficiente metode pentru a trece iarna cu brio

sursă: arhivă

Fenomenul de condensare la nivelul ferestrelor este întâlnit pe durata întregii ierni, din cauza temperaturilor scăzute care contrastează cu căldura din locuințele noastre. Care sunt cele mai bune modalități de a aborda această problemă sezonieră? Există câteva trucuri neobișnuite pentru a preveni condensul de la ferestre, deloc costisitoare.

Fenomenul de condensare poate părea o corvoadă atunci când, zi de zi, reziduurile apoase se depun la ferestre. Pe măsură ce temperaturile scad și suntem nevoiți să dăm drumul la calorifere, problema nu poate decât să se agraveze. Deși știm cu toții trucurile obișnuite de eliminare a acestei situații, precum ventilația și încălzirea consistentă, există și alte secrete pentru a alunga fenomenul de condensare.

Modalități de eliminare a condensului de la ferestre

De la nisip pentru pisici la bicarbonat de sodiu, există o mulțime de soluții neobișnuite pentru o problemă de condens.

Sarea grunjoasă poate fi folosită în mod similar cu pietrișul care este utilizat pentru a usca suprafața unui drum astfel încât să se prevină formarea unui strat de gheață. Folosiți sare gemă grosieră pentru a dezumidifica suprafața ferestrelor și pentru a absorbi excesul de umiditate din aer.

Aceasta este o alternativă excelentă, non-toxică și ieftină, fără a implica un anume consum de electricitate, mai ales că facturile la această utilitate au crescut.

Cum se folosește sarea gemă pentru a elimina condensul

Aveți nevoie doar de două găleți de cinci galoane, un burghiu și o pungă de sare gemă. Iată lista pașilor pe care trebuie să îi urmați:

  • folosiți un burghiu pentru a face aproximativ 24 de găuri în părțile laterale și în fundul unei găleți;
  • așezați găleata perforată în interiorul celei de-a doua găleți și turnați sarea gemă în cea din urmă găleată;
  • așezați-o sub o fereastră sau pe un pervaz mare pentru a atrage umezeala din aer;
  • înlocuiți sarea în mod regulat pentru a optimiza proprietățile sale de dezumidificare.

Urmând pașii anteriori, excesul de umiditate va fi absorbit de sare și filtrat în partea de jos a găleții.

Nisipul pentru pisici absoarbe umiditatea din aer

La fel cum nisipul pentru pisici este conceput pentru a absorbi excrementele animalelor de companie, acesta poate fi folosit și pentru a absorbi umiditatea din aer.

Cumpărați nisip pentru pisici și puneți-l într-o pereche de șosete pe care nu le folosiți, după care legați partea de sus a acesteia. Așezați șosetele cu nisip pentru pisici pe pervazurile ferestrelor din jurul casei și lăsați-le să absoarbă excesul de umiditate.

Ar trebui să schimbați șosetele cel puțin o dată la două săptămâni, deoarece acestea se vor umezi repede și vor mirosi neplăcut.

Bicarbonat de sodiu, o altă alternativă ieftină

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru o multitudine de sarcini de casă, iar condensul este doar o altă modalitate de a utiliza acest produs de bază din dulapul de bucătărie.

Umpleți un bol curat și uscat cu bicarbonat de sodiu și puneți-l pe pervazurile ferestrelor din casă. Acest hack simplu poate fi folosit, de asemenea, și în cazul dulapurilor care prezintă probleme cu umezeala - poate fi folosit chiar și în șopronul din grădină.

Deși bicarbonatul de sodiu este mai puțin eficient decât sarea grunjoasă, este o alternativă ieftină pentru locurile mai mici, precum băile și dulapurile.

Vaselina poate astupa spațiul lăsat de garniturile sparte a ferestrelor

Acest produs esențial din baie este cunoscut pentru proprietățile sale de blocare a umidității și funcționează bine ca o barieră protectoare pentru piele - dar poate funcționa și pe ferestrele dvs. Principala cauză a condensului de la ferestre ar putea fi reprezentată de o garnitură spartă. Problema se poate rezolva foarte simplu, cu aplicarea unui strat gros de vaselină.

Începeți prin a curăța fereastra pentru a îndepărta murdăria și resturile, apoi închideți complet fereastra. Aplicați un strat generos de vaselină de-a lungul zonelor ferestrei care formează cadrul și finalizați prin implementarea unui material de etanșare din comerț în spațiile mai mari.

Fereastra nu ar trebui să se lipească după ce etanșantul s-a uscat, dar dacă se întâmplă totuși acest lucru, este posibil să fie nevoie să aplicați mai multă vaselină.