Evenimentul Zilei > Monden > Cum păcălești copilul să râmână acasă? Dan Cruceru dă sfaturi învățate pe propria-i piele
Cum păcălești copilul să râmână acasă? Dan Cruceru dă sfaturi învățate pe propria-i piele

Cum păcălești copilul să râmână acasă? Dan Cruceru dă sfaturi învățate pe propria-i piele

Este unul dintre cei mai cool tătici din showbizul românesc și, alături de soția sa, Cristina Pocora, deputat PNL, Dan Cruceru s-a întors de curând dintr- o vacanță de nouă zile petrecută în nordul Spaniei.

 S-au bucurat de frumusețile locurilor, însă au învățat cea mai mare lecție: să nu mai plece prea curând fără micuța Sophia. Ca săși scuze absența îndelungată, cu mult umor, el i-a spus fetiței că pleacă la serviciu pentru nouă zile, fiindcă are „un șef rău”. Iată ce sfaturi are pentru alți tătici la fel ca el:

1. Nu vă luați „la revedere”. Asta este partea cea mai nasoală și nu vreți să începeți o vacanță mult așteptată cu stângul. Dacă îi spuneți copilului că plecați în excursie fără el, va fi jale mare. Îmbrățișări, lacrimi, vaiete. Noi i-am spus că plecăm la serviciu și a fost în regulă. Nu i-am spus nicio secundă că vom fi plecați mai multe zile. Mai există varianta să plecați de acasă atunci când copilul a adormit deja sau e, la rândul lui, plecat pe undeva. Dacă vă imaginați că o discuție de „pregătire” a lui, în care îi explicați ce urmează să faceți, va fi benefică, vă înșelați amarnic!

2. E fain să fugi de copil, până ajungi la destinație. Nu puteți să vă imaginați entuziasmul unui cuplu care n-a mai fugit în lume de mult timp! Ne-am făcut poze în aeroport, ne-am pupat tot drumul, am râs cu gura până la urechi. Când am ajuns la destinație, au început întrebările: „Oare o fi bine copilul?”, „Oare a mâncat?”, „Oare a răcit?” etc, multe, multe. Și uite-așa apare primul telefon dat acasă. Și îl auzi cum se smiorcăie, deja, că îi este dor de tine. Și pe tine te afectează. SFATUL MEU: Când ajungeți la destinație, dați un singur SMS: „Am ajuns cu bine, voi cum sunteți?”. Și veți primi confirmarea că totul e în regulă.

3. Reduceți pe cât posibil convorbirile telefonice cu copilul. La acest capitol, noi am greșit teribil. V-am povestit cum i-am dat un mini telefon să ne poată suna când vrea. Ne-a omorât cu apelurile în prima zi. Mai ales seara, înainte de culcare, ne-a terminat. Bocete maxime! Noi eram răvășiți, iar bunica nu reușea să o adoarmă de atâtea plânsete.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: