Cum ne otrăvesc, în numele încălzirii globale

Cum ne otrăvesc, în numele încălzirii globale Sursa foto: Arhiva EVZ

Povestea cu Covid-19 s-a stins pe tăcute, fără ca „responsabilii” care îndemnau la vaccinare, pentru că altfel murim, să dea vreo explicaţie plauzibilă.

Jurma, Imbri, Arafat, Gheorghiţă rujatul -poşetuţă şi alte trompete ale Apocalipsei, care ne urau să murim până în iarnă, ca să nu plătim mai scump groparii, pentru că îngheaţă pământul, au tăcut. De parcă unul dintre efectele secundare ale vaccinului lor, ar fi fost muţenia.  Toată mobilizarea de forţe care ne-au ţinut închişi în case sau ne-au internat cu forţa prin spitale, soldaţii cu puştile de asalt scoşi pe la intersecţii, nu au reuşit să împuşte covidul în cap. Dar, totuşi, pandemia s-a dus, chiar dacă pe ici, pe acolo, mai piuie câte unul îngrijorat că ne doboară covidul, sau umblă, demonstrativ, cu masca pe faţă prin parc.

Locul pandemiei a fost luat de o altă îngrijorare planetară: încălzirea globală. Alarmă! Temperatura creşte pe planetă! Şi asta nu neapărat din cauză că pădurile sunt tăiate fără noimă, că fabricile emană fumuri toxice care produc efect de seră. Încălzirea planetară are rădăcini mult mai adânci. Care trebuie combătute deîndată.

Una dintre principalele cauze ale emisiilor de metan, care găuresc stratul de ozon, este râgâitul şi băşitul vacilor. Vacile s-au înmulţit pe pământ, pentru că omul consumă carne de vacă şi lactate. Iar acestea au rămas needucate, şi se balegă şi râgâie pe unde le vine. Iar băşinile şi râgâiturile se duc asemenea unor ghiulele direct în sus şi găuresc startul de ozon, lăsându-ne fără aer.

Ne puteți urmări și pe Google News

Îngrijoraţii planetei au scos deja capul şi au început să ţipe, fără să ţină seama că şi respiraţia lor elimină bioxid de carbon, ceea ce duce şi ea la încălzirea globală. Conform unui studiu efectuat de prestigiosul cotidian „The Guardian”, aproape 60% dintre emisiile de carbon cu efect de seră provin din producția de carne animală. „Producția de carne la nivel mondial provoacă de două ori mai multă poluare decât producția de alimente pe bază de plante”, relevă acelaşi studiu.

Ce-i de făcut? Simplu: reducerea consumului de carne, care va duce automat la reducerea numărului de animale, ceea ce va duce automat la reducerea râgâielilor metanice şi a băşinilor sulfuroase, ceea ce va duce automat la nemaigăurirea stratului de ozon şi respectiv nemaiîncălzirea planetei.

Europa nu putea să stea cu mâinile în sân în faţa acestui pericol. Aşa că 286 de organizații nonguvernamentale au emis o scrisoare deschisă prin care îndeamnă pe președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să se asigure că propunerea Comisiei este prezentată până în septembrie 2023, așa cum era planificat. Pentru că, spun aceste organizaţii, planeta nu mai poate aştepta. Orice râgâială de vacă în plus, o pune în pericol.

Deci, în condiţiile în care media consumului de carne, în 2017, în Uniunea Europeană, era de 82,6 kg, pentru a salva planeta, aceasta trebuie redusă cu 71% până în 2030 și cu 81% până în 2050.

Ca parte a Europei, nici România nu scapă de aceste obiective. Deşi sunt zeci de mii de copii care se culcă seara flămânzi, deşi sunt zeci de mii de familii care nu au ce pune întotdeauna pe masă, deşi în România încă mai există boli ale malnutriţiei şi sărăciei, care nu au fost eradicate aşa cum s-s întâmplat în lumea civilizată, totuşi, şi noi trebuie să reducem consumul de carne. În ţara noastră, deşi nu prea se vede, se spune că avem un consum  de carne animală de 63,9 kg. Țara noastră trebuie să reducă consumul cu 62% până în 2030 și cu 75% până în 2050.

Firesc, se naşte întrebarea: dacă nu mai mâncăm carne, ce avem voie să mâncăm, ca să nu dăunăm planetei? Că posturile de dulce, sunt şi ele alea care sunt, nu ţin 365 de zile. Mai merge şi câte o friptură, un mic sau un cârnat. Îngrijoraţii de încălzire sunt îngăduitori, totuşi. Nu ne scot de tot la păscut. Avem voie, ca să nu se încălzească planeta, să mâncăm aproximativ 300 de grame de carne pe săptămână. Echivalentul a trei burgeri. În rest?

În rest, vine peste noi realitatea cruntă, despre cum vor să ne otrăvească în numele evitării încălzirii globale. La unul dintre importantele lanţuri de restaurante fast food au fost descoperiţi la vânzare burgeri din plastic. Fără ca oamenii care cumpără şi consumă asemenea gunoaie să fie avertizaţi în vreun fel.

Mai nou, într-un important lanţ de supermarketuri din România, carnea de vacă din casolete era tot din plastic. Un fel de gumă de culoare roşietică, fără gust şi fără miros şi, desigur, necomestibilă. Descoperirea a făcut-o o doamnă, bucătar de meserie, care a cumpărat câteva casolete pentru a face nişte chifteluţe. Era ziua nepoţelului şi avea şi câţiva copii invitaţi. Aceşti copii, dacă doamna nu era vigilentă şi nu era de meserie, urmau să îngurgiteze, fără să ştie, plasticul vânăt, vândut drept carne de vacă. Vânzătoarele se apără, spunând că ele nu au nicio vină. Carnea aşa a venit ambalată.

Cine a ambalat-o? Cine a produs-o? Cine a pus-o la raft? Cine nu a avertizat că nu este carne, ci bucăţi de plastic? Pe scurt: cine a vrut să otrăvească neştiutorii consumatori, printre care s-ar fi numărat şi copii? Autorităţile tac mâlc asupra acestui incident de o gravitate extremă, după părerea mea. Tac, aşa cum tac fostele trompete care propovăduiau vaccinarea. Organisme de stat, plătite din banii noştri, care au ca misiune să ne protejeze ca să nu mâncăm toate gunoaiele care ni se livrează ambalate frumos pe rafturile magazinelor, tac mâlc. Mute, poate de la efectul vaccinului, sau poate că şi consumul de plastic în loc de carne produce, şi acesta, muţenie.

În final, aş avea o întrebare pentru îngrijoraţii de încălzirea globală şi de faptul că gheţarii de la pol se vor topi şi va năvăli apa peste noi. În acei gheţari care se topesc, au fost descoperite schelete de dinozauri. Dinozaurii, după cum se ştie, erau şopârle. Şopârlele au sângele rece. Nu trăiesc pe gheaţă. Crocodilii spre exemplu, aceste fosile vii, dacă apa se răceşte, nu mai sunt buni de nimic. Din maşinile de ucis, devin nişte plute care nu se mişcă. Oare cum de au trăit şopârle la pol, dacă era gheaţă? Sau, cumva, cândva, pe vremea când nu existau vaci care să râgâie şi să încălzească planeta, la pol era cald şi purtau trăi şopârle?

P.S. A apărut volumul "Cimitirul Nevaccinaților" scris de subsemnatul. Îl puteți găsi la chioșcurile de presă, sau comanda pe www.edituradecarte.ro

coperta cimitirul nevaccinatilor