Evenimentul Zilei > Justitie > Cum i-au distrus procurorii DNA Piteşti cariera fostului şef al Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă
Cum i-au distrus procurorii DNA Piteşti cariera fostului şef al Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă

Cum i-au distrus procurorii DNA Piteşti cariera fostului şef al Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă

Fostul şef al Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă (foto), a fost achitat de Tribunalul Bucureşti, după ce DNA Piteşti l-a trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

După trei ani şi jumătate de procese, judecătoarea Lavinia Mihaela Cîrciumaru l-a achitat invocând că “fapta nu există”. În dosarul său, comisarul a fost acuzat că ar fi primit drept mită un miel, doi curcani şi 5 kg de păstrăv, produse alimentare în valoare de aproximativ 700 ron.

„Constatând că nu s-a dovedit săvârşirea vreuneia din acţiunile ce intră în elementele de tipicitate obiectivă a infracţiunii de trafic de influenţă (acţiunea de primire de bunuri de către inculpatul D.L. de la inculpatul D.G. în schimbul traficării influenţei reale a acestuia, acţiunea de promitere de către inculpatul D.L. că va suna şi îl va determina pe martorul (…) Totodată, se constată că faptele imputate inculpaţilor D.G. şi I.M. sunt dependente de existenţa infracţiunii de trafic de influenţă, astfel că nedovedindu-se acţiunea de dare de bunuri din partea inculpatului D.G. şi de primire de bunuri din partea inculpatului D.L., ţinând seama de împrejurarea ca inculpatul I.M. nu putea da ajutor la comiterea unei fapte inexistente, se va dispune achitarea inculpaţilor”, se arată în sentinţa Tribunalului Bucureşti.

„Sunt extraordinar de încântat că există judecători în ţara asta, judecători care să ia toate probele, toate discuţiile, tot ce înseamnă un dosar penal şi să-l analizeze. E greu de crezut, este adevărat, în România de astăzi este greu de crezut aşa ceva, dar uitaţi că se mai şi întâmplă(…) Mai mult decât atât, ce am trăit eu, am trăit eu, dar să fie pusă într-o postură pe care nu vreau să o discut şi soţia, care a fost degradată pentru că eu am dosar la DNA”, a declarat Lucian Diniţă.