Evenimentul Zilei > International > Cum folosesc Democrații COVID-19 pentru a-l sabota pe Trump
Cum folosesc Democrații COVID-19 pentru a-l sabota pe Trump

Cum folosesc Democrații COVID-19 pentru a-l sabota pe Trump

Donald Trump și-a prezentat joi planul de redeschidere a Statelor Unite, care se bucură de un sprijin popular masiv. Totuși, numeroși guvernatori și primari Democrați refuză să relaxarea, blocând repornirea economică.

Există foarte multe indicii că o fac intenționat, sperând ca prin boicotul lor să distrugă economia și să atragă astfel mânia populară împotriva lui Trump, împiedicând realegerea acestuia.

De pildă, primarul Democrat al New Yorkului, Bill de Blasio, a sugerat într-un interviu la Fox News că metropola nu va fi redeschisă înainte de septembrie.

Majoritatea presei este de partea Democraților, împotrivindu-se relaxării regimului de izolare.

„Presa și-a dori să mă vadă slăbit în alegeri”, le spunea Trump ziariștilor în martie. „Cred că sunt unii care și-ar dori să nu deschidem atât de repede. Sunt unii care și-ar dori ca economia să meargă prost, pentru a fi înfrânt la vot. Nu știu dacă am dreptate, dar cred că sunt unii în breasla voastră care și-ar dori ca acest lucru să se întâmple. Cred că este foarte clar.”

Actorul Bill Maher afirma în 2018, în emisiunea sa, „Real Time”, de la HBO:

„Economia noastră merge destul de bine. Cred că acest lucru va înceta. Și, apropo, sper să înceteze. Pentru că cred că o modalitate de a ne descotorosi de Trump este o criză economică. Deci, vă rog, hai cu recesiunea! Îmi pare rău dacă asta va face rău oamenilor, însă fie avem recesiune, fie ne pierdem democrația!”

Și Maher nu este singurul care gândește astfel.

Kristin Tate scria în The Hill:

„În timpul lui Trump, economia a crescut de la o lună la alta. Orice sincopă în scăderea șomajului, în creșterea mare a salariilor, va fi în favoarea oponentului său. Democrații ar culege roade bune dacă ar semăna acum furtuna, provocând haosul pentru a prelua puterea, apoi folosind recesiunea din 2021 pentru a obține puteri fiscale mai mari.”

În martie, faimosul primar din Chicago, Rahm Emanuel, a scos de la naftalină zicerea sa din vremea crizei financiare din 2008: nu lăsa niciodată o criză să se irosească.

„Nu lăsa niciodată o criză să se irosească”, a repetat Emanuel săptămâna aceasta la ABC News. „Începeți să vă placeți planuri de viitor. Aceasta trebuie să fie ultima pandemie care creează o criză economică. Vom mai avea și alte pandemii, dar aceasta trebuie să fie ultima recesiune economică.”

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: