Evenimentul ZileiActualitateCum au vrut să facă bani niște romi din Bârlad după ce au „plantat” un deget uman într-o pungă cu carne tocată

Cum au vrut să facă bani niște romi din Bârlad după ce au „plantat” un deget uman într-o pungă cu carne tocată

Cum au vrut să facă bani niște romi din Bârlad după ce au „plantat” un deget uman într-o pungă cu carne tocată
Cel mai probabil falanga cu tot cu unghie aparține unui boschetar din Bârlad care și-a tăiat degetul din greșeală

Un scenariu grotesc începe să prindă contur în cazul înfiorător al degetului de om găsit într-o pungă cu carne tocată de pui, de către o familie de asistați social din municipiul Bârlad. După ce absolut toate instituțiile de control competente au verificat și au exclus orice carență în procesul de producție al societătii Safir, recte: ITM Vaslui, DSVSA Vaslui, DSP si OJPC, precum și al societătii distribuitoare Berlin, din Bârlad, toate suspiciunile se îndreaptă acum către familia de rromi care a reclamat prezența degetului de om, pe 7 august a.c. Există indicii rezonabile care le arată anchetatorilor, relatează site-ul vasluian vremeanoua.ro, că țiganii ar fi inventat întreaga poveste, cu scopul clar de a obține bani, de la firma Safir.

O poveste cusută cu ată albă, încă de la început

Pe 7 august, zeci de familii de rromi din Bârlad au primit pachete cu alimente pentru week-end de la Cantina de Ajutor Social din Bârlad. La fel a primit și familia lui Ion Epure, din Bârlad, care a declarat ulterior, că a pus în frigider cinci pungi de carne tocată cu eticheta firmei Safir. La un moment dat, cineva din familia Epure susține că a decis să facă ceva de mâncare, așa că au fost dezghetate pungile cu carne și s-au apucat să frământe carnea ca să facă niște cârnati. Rromii din Bârlad au susținut că, în timp ce era amestecată carnea, au găsit în lighean o falangă cu tot cu unghie. Au anunțat Poliția, Primăria și presa locală. Așa se face că la casa familiei Epure au bătut zeci de reporteri, aceștia apărând pe toate canalele de televiziune. Unii ziaristi au încercat să-i facă pe rromi să vorbească, arătându-le niste bani. „Au venit de la un ziar local si ne-au dat 500 de lei”, a sustinut unul din rromii din Bârlad. Tupeisti, rromii au cerut bani si de la reporterii de la Vremea Nouă, demonstrând că, pentru câtiva lei, ar vinde pe oricine si ar spune orice minciună posibilă. Asa cum ziariștii vasluieni au bănuit de la început e pare că degetul ar apartine unui boschetar din Bârlad, care stă prin canale, omul având un accident casnic în urma căruia și-a pierdut degetul. Familia Epure este bănuită de polțiști că a pus degetul boschetarului în carnea tocată, pentru a estorca bani de la firma vasluiană.