Slalom în stil mioritic. Cum au reușit românii să stea ilegal la ski, într-o celebră stațiune din Austria
- Andreea Vlad
- 30 ianuarie 2021, 20:48
Inventivitatea românilor este un bun național. Autoritățile din Austria au denunțat un grup de români, care a încercat să stea ilegal la ski într-o stațiune faimoasă, folosind o metodă ingenioasă.
Români ingenioși, la ski în Austria! Poliția din Austria a descoperit 96 de turiști străini din mai multe țări din Europa, în stațiunea St Anton am Arlberg care au încălcat regulile de intrare în țară și lockdown-ul național, scrieLibertatea, care citează Reuters.
Turiștii pretindeau că își caută un loc de muncă
Cazările fiind permise doar celor care vin în scopuri de afaceri, turiștii își făceau adresă locală. Aceștia susțineau că sunt în căutarea unui loc de muncă.
Primarul localității St. Anton, Helmut Mall, una din stațiunile renumite ale Austriei, a declarat că zeci de tineri turiști din Europa au venit recent în oraș. Ei au reușit să fenteze regulile conform cărora pârtiile de schi sunt deschise, dar hotelurile sunt închise turiștilor.
Austria a înregistrat 413.208 cazuri de infectare cu COVID-19 și 7.700 de morți, la o populație de aproape 9 milioane de locuitori. Media cazurilor zilnice a coborât la circa 1.500 de cazuri, de la un maxim de 9.000 în noiembrie. Din decembrie, țara a intrat în de-al treilea lockdown.
Amenzi de 2.200 de euro pentru skiorii ilegali
„Cetățeni britanici, danezi, suedezi, români, germani, australieni, irlandezi și polonezi au fost controlați și amendați”, a anunțat vineri poliția din provincia Tirol. 15 polițiști au participat vineri seara la o operațiune de verificare. Cei care au încălcat regulile au fost amendați cu până la 2.180 de euro.
Deși schiorii neprofesioniști nu se pot caza peste noapte în hoteluri, mai multe focare de coronavirus au izbucnit în urma cursurilor de schi. Acestea au fost permise pentru vizitatorii din Europa. Cazările sunt permise doar pentru călătorii în scopuri de afaceri. Primarul localității St. Anton susține că noii veniți și-au înregistrat adrese locale sub pretextul că sunt în căutare de locuri de muncă. În realitate, locurile de muncă respectivă nu existau.
Poliția nu a anunțat contravențiile pentru care a sancționați turiștii, dar a precizat că aceștia au încălcat regulile privind imigrația și înregistrarea la o adresă.