Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum arată târgul de unde poți cumpăra ECHIPAMENTE MILITARE sovietice | Galerie Foto
Cum arată târgul de unde poți cumpăra ECHIPAMENTE MILITARE sovietice | Galerie Foto

Cum arată târgul de unde poți cumpăra ECHIPAMENTE MILITARE sovietice | Galerie Foto

Dacă ați visat vreodată să aveți propriul vehicul blindat cu care să vă plimbați prin zonele rurale sau un radio militar vechi de câteva decenii, în fosta republică sovietică Belarus există un târg unde pasionații de echipamente și tehnică militară își pot achiziționa asemenea bijuterii.

Portalul English Russia a publicat un fotoreportaj relizat de bloggerul Anton Petrus la un târg de echipamente și tehnologie militară organizat în cadrul unei unități aparținând Ministerul Apărării din Belarus.

După destrămarea URSS, autoritățile din Belarus s-au trezit cu o mulțime de echipamente militare, încă în condiții bune de funcționare, pe care au decis ulterior să le scoată la vânzare. Astfel, anumite unități militare din țară s-au transformat în adevărate supermarketuri de echipamente militare.

Printre "exponate", vizitorii pot găsi camioane militare GAZ-3310, având doar 250.000 de kilometri la bord, dale de beton la doar 73 de dolari bucata, transportoare blindate între 4.600 și 5.500 de dolari sau stații electrice mobile la 736 de dolari.

Iar un jeep militar, de tipul UAZ-31512, cu 230.401 de kilometri la bord poate fi cumpărat cu 1.381 de dolari.