Evenimentul Zilei > Politica > Cum arată noua alianță care va forma Guvernul. Ce a anunțat Orban în toiul nopții
Cum arată noua alianță care va forma Guvernul. Ce a anunțat Orban în toiul nopții

Cum arată noua alianță care va forma Guvernul. Ce a anunțat Orban în toiul nopții

Premierul Ludovic Orban a declarat, după primele rezultate ale alegerilor parlamentare că „ este certă formarea unei majorități parlamentare fără PSD”. Când încep negocierile pentru noul Guvern.

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seara, după primele rezultate ale exit-poll-urilor că PNL va avea o majoritate solidă alături de USR-PLUS și PMP.

Ludovic Orban vrea ca negocierile să înceapă de luni pentru a se ajunge la o soluție cât mai repede.

„Vor fi în jur de 270.000 de voturi exprimate de diaspora. Sunt voturi foarte importante, care influențează rezultatul final. Se știe că după ora 19.00 mai degrabă publicul de dreapta votează”, a declarat Ludovic Orban pentru Realitatea PLUS.

Pilda alegerilor cu „Mihaela, dragostea mea”

„Nu m-am bazat pe sondaje și exit poll-uri. Unele exit-poll-uri nimeresc rezultatele, altele nu nimeresc. Să ne aducem aminte de alegerile prezidențiale din 2009 cu «Mihaela, dragostea mea». Luăm în calcul marja de eroare. (…) Așteptăm rezultatul votului. Noi avem ca obiectiv să obținem un procent de peste 32%”, a declarat Ludovic Orban.

„Nu vom discuta niciodată cu PSD

În legătură cu modul în care se va forma forma guvernarea, Ludovic Orban a declarat: „Noi am spus foarte clar că nu vom discuta niciodată cu PSD. Nu vom permite ca PSD să facă rău României. Partenerii sunt cunoscuți, sunt parteneri care au stat în băncile opoziției și am reușit împreună să oprim guvernarea PSD.

A fost o competiție, o bătălie pentru a convinge alegătorii să voteze cu formațiunile noastre. Noi am făcut o campanie pozitivă, am prezentat obictivele și nu am intrat în bătălia asta de uzură, cu atacuri.

Luăm în calcul cei patru parteneri potențiali despre care am vorbit. Este certă formarea unei majorități parlamentare fără PSD. Deja negocierile pentru formarea unei majorități încep de luni. Sper să se ajună la o soluție cât mai repede. Evident că se va negocia programul de guvernare și într-un timp scurt se poate prezenta o formulă de guvernare”, a declarat Orban.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE