Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum arată cea mai modernă MORGĂ din România I FOTO
Cum arată cea mai modernă MORGĂ din România I FOTO

Cum arată cea mai modernă MORGĂ din România I FOTO

Morga Spitalului Județean din Timișoara a fost renovată recent, după 40 de ani. Unitatea medicală a reuşit să economisească aproximativ 700.000 euro, în urma unei licitaţii organizate pentru achiziţionarea de echipamente medicale cu bani de la Ministerul Sănătăţii, iar cu banii respectivi a dotat cu aparatură medicală modernă secţi de prosectură (morga), după ce lucrările de reabilitare a spaţiului au început cu bani de la Consiliul Judeţean Timiş.

În urma unui consiliu medical, am stabilit ca prioritate renovarea şi dotarea cu aparatură medicală a secţiei de prosectură, respectiv a morgii. 150.000 euro este necesarul pentru aparatura medicală pentru morgă. Pe banii consiliului judeţean, prosectura a intrat în renovare, reabilitare completă, astfel încât acum la subsol se lucrează pentru modernizarea secţiei de prosectură pentru prima oară de când este spitalul judeţean de 40 ani dat în funcţiune. Deci, se va schimba complet şi faţa prosecturii”, a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara.

Intervențiile au inclus nu numai reabilitarea încăperilor din secția de prosectură, ci și dotarea cu echipamente noi, necesare medicilor. Astfel cu 250.000 de euro  contribuție de la Consiliul Județean Timiș și 115.000 de euro contribuție din partea Ministerului Sănătății, morga din Timișoara a fost dotată, printre altele, cu trei frigidere noi și un congelator, dar și cu sistem de ventilaţie. (Fotografii: Adrian Pîclișan)