Evenimentul Zilei > Politica > Cum arată ACUM cicatricea lui Adrian Năstase, la cinci ani după ce s-a împuşcat în gât
Cum arată ACUM cicatricea lui Adrian Năstase, la cinci ani după ce s-a împuşcat în gât

Cum arată ACUM cicatricea lui Adrian Năstase, la cinci ani după ce s-a împuşcat în gât

Tentativa de suicid a lui Adrian Năstase din 2012 i-a lăsat politicianului o cicatrice vizibilă pe gât şi multe amintiri românilor care parcă văd şi acum întreaga întâmplare.

Totul s-a petrecut atunci că Adrian Năstase fost condamnat definitiv, la doi ani de închisoare în dosarul “Trofeul calităţii”. fiind acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când candida pentru Preşedinţie.

Evenimentul în sine l-a marcat profund pe fostul premier care timp de trei ani a refuzat să dea vreo declaraţie pe acest subiect. "Au trecut trei ani. Cenuşii, cum este şi ziua de astăzi. Privesc în urmă şi încerc să înţeleg mâna destinului, care a hotărât altceva decât hotărâsem eu", scria Adrian Năstase blogul personal, în 2015 conform site-ului Stirilekanald.ro.

Pe 9 iulie 2008 Adrian Năstase a fost pus sub urmărire penală de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în dosarul „Trofeul Calităţii în Construcţii”.

Năstase a fost acuzat că şi-ar fi finanţat campania electorală din 2004 din taxele plătite de firmele care s-au înscris la concursul „Trofeul Calităţii”, organizat, în acel an, de Inspectoratul de Stat în Construcţii

Pe 5 mai 2010 DNA i-a trimis în judecată pe Adrian Năstase, pentru luare de mită şi şantaj, pe soţia acestuia, Daniela Năstase, pentru complicitate la luare de mită şi şantaj, şi pe fostul inspector general de stat la Inspectoratul de Stat în Construcţii Irina Paula Jianu, pentru dare de mită şi spălare bani.

Sursa foto Stirilekanald.ro.