Mircea Dinescu invită o personalitate și gătește. Este și el o personalitate și mai are și " ureche muzicală" pentru televiziune. Gurmanzii salivează, amatorii de muzică au ce asculta, politicienii se uită și din obligație, pentru că se discută scenarii complicate și teorii  ale conspirației… Am ales doar două dintre emisiunile care fac subiectul unor controverse în aceste zile, înaintea campaniei pentru prezidențiale, când îmi este foarte clar că TVR devine un obiectiv important de strategie națională.

Pe de altă parte mie nu mi-a displăcut prestația lui Stelian Tănase de până acum. Ca orice personalitate publică el are mulți dușmani și destui oameni îl înjură și așa ca să se afle în treabă. Înainte de toate astea ar trebui să ținem cont că este un scriitor cu mult mai multe cărți scrise decât au citit în toată viața lor o parte dintre contestatari. O parte dintre aceste cărți au fost apreciate și de juriile care le-au premiat. De altfel activitatea lui în cultură și în media este impresionantă și trebuie să ne impună cel puțin respect.

În toată televiziune sunt sute de profesioniști. Observ că se tot ceartă între ei sau ei toți se ceartă cu alții.
În același timp de 25 de ani TVR se află în permanență sub un tăvălug politic. Așa se întâmplă și în prezent. Cele mai bune emisiuni sunt contestate, marea masă a salariaților este asmuțită asupra conducerii și a elitelor, directorul este amenințat public.

Poate în primul rând din motive politice TVR se găsește în situația asta critică. Liderul politic ce răspunde direct de această intituție încearca să fie director de programe și toate cele se zăpăcesc.

Ce-ar fi să se dea o lege prin care un Director General, cum ar fi Stelian Tănase, sau altul nou agreat de cine trebuie, să fi numit pe cinci ani și nimeni să nu se mai bage?