Evenimentul ZileiEVZ SpecialCum ajung româncele să se prostitueze în Italia. Afaceri bănoase pentru proxeneți

Cum ajung româncele să se prostitueze în Italia. Afaceri bănoase pentru proxeneți

Cum ajung româncele să se prostitueze în Italia. Afaceri bănoase pentru proxeneți
Traficanții de carne vie se îmbogățesc de pe urma fetelor care se prostituează în Occident, unele din ele provenind din România
Traficul cu carne vie este o sursă imensă de câștig, afacerea continuând în ciuda anchetelor făcute de oamenii legii din România. Rețelele de traficanți preferă să aducă în Occident , cum este și cazul Italiei, tinere sărace , inclusiv din România, de pe urma cărora exploatatorii câștigă anual între 60.000 şi 130.000 de euro, în cazul unei singure persoane,  scrie gazetaromaneasca.com.
În cadrul campaniei denumite ″Oameni de vânzare″, derulate de ProTV,  a fost dezvăluit mecanismul prin care fetelor li se fac tot felul de promisiuni  pentru a veni în Italia , unde își desfășoară activitatea o filieră din care fac parte membri ai mafiei albaneze.
Într-un  film făcut într-un mall din Bergamo , se vede cum un român care este membru al unei rețele de carne vie,  ascunde 250 de euro  într-un buzunar de la pantalon, alți 250 de euro în altul, alți bani în geacă, sumele provenind din vânzarea unei tinere.
În fiecare săptămână, românul, împreună cu alți membri ai rețelei, face legătura între tinerele prostituate de pe stradă  , care produc bani, şi persoana care deține o poziție superioară,  și anume o intermediară româncă, care a fost prostituată. Ea se ocupă cu colectarea  banilor de la tinerii care supraveghează tinerele ,  primind săptămânal , de la ei, toate sumele câștigate din prostituție.
Cum acționează  filiera
Potrivit declarațiilor poliţiştilor români şi italieni, care au anihilat reţeaua în această vară , intermediara dădea apoi sumele primite celor doi șefi ai filierei, un român şi un albanez.
 „Aceste organizaţii criminale recrutează fetele din România, le duc în vest pentru că acolo îşi maximizează profiturile. Ulterior au loc transferuri de bani în România, au loc tranzacţii imobiliare.”a declarat Alexandru Iftodi, procuror DIICOT Iaşi
Cetățeanul albanez este un interlop celebru din zona Bergamo, el fiind cunoscut  de oamenii legii, el fiind plătit pentru că controla anumite străzi de la marginea orașului. Celălalt șef al rețelei, românul din Paşcani, era cunoscut în România ca fiind cămătar. Deoarece era prieten cu libanezul, romanul a dezvoltat  filiera românească transfrontalieră, în timp ce în Italia era cunoscut ca un om onest care nu avea probleme cu legea.  El se ferea să fie văzut atunci când mergea cu intermediară româncă să se întâlnească cu cei care dădeau banii strânși de la prostituate.
Paolo Storoni, şeful carabinierilor din Bergamo, a declarat:
„Controlul asupra locurilor unde fetele ies să se prostitueze îl au albanezii. Şi gruparea românească era şi ea cumva constrânsă să plătească o sumă lunar, către albanezi, existând ameninţări cu agresiuni fizice şi altercaţii cu românii. Fetele erau obligate să plătească sume mari. Erau obligate să plătească între 70 şi 100 de euro, pe zi, practic închirierea locului unde se prostituau.”
Un autocar plecat din România care a ajuns în autogara din Bergamo a fost oprit de ofițerii sub acoperire , din el coborând o fata de 18 ani care a fost convinsă să renunţe la școală pentru a munci în Italia. Fata a așteptat o ora în staţie, până când a apărut, într-o maşină luxoasă, femeia  care îi promisese un loc de muncă în Italia, care era chiar  intermediara reţelei, pe care  o cunoscuse în România.

Accesează: