Mesajul scris în primăvară de managerul Tudor Năstăsescu pe pagina sa de Facebook suna așa:

În atenția medicilor ATI, Stimați colegi! Vă solicit ajutorul pentru continuarea activității secției ATI din Tulcea. Vă oferim: 1. Spor de 85% 2. Prime lunare prin Consiliul Județean Tulcea 3. Cazare 4. Program flexibil 5. Secție ATI dotată corespunzător și colectiv prietenos. Cei interesați mă pot contacta la tel. 0723.217.232”.

Contactat de Evenimentul zilei, dr. Tudor Năstăsescu ne-a explicat care este situația în momentul de față, care sunt lucrurile de care spitalul mai are nevoie, dar și ce proiecte sunt în derulare în viitorul apropiat.

Situația începe să revină la normal. Cel puțin pentru secția ATI. A fost un efort conjugat al tuturor pornind de la MS, CJ, SRATI, SJUT. Echipa medicală are doi colegi noi, tineri specialiști angajați și alți medici care vin pentru gărzi. La secția de pediatrie avem trei posturi ocupate și așteptăm în toamna aceasta înca un medic să se alăture echipei.

Obiectivul este să avem linie de gardă. Deci lucrurile se schimbă. Vin oameni cu idei noi, iar concurența aduce cu sine progres. Schimbările sunt mici încă, dar se văd. În ansamblu, ne așteptăm să facem si alte angajări, astfel încât toate posturile vacante sa fie ocupate. Creșterea salarială, dar si conditiile oferite de CJ (locuințe, dotarea spitalului) au fost de mare ajutor.

Medicii trebuie întai să vină la spitalul nostru și să fie mulțumiți de condițiile pe care le găsesc. Spitalele care nu vor investi în infrastructură vor dispărea probabil”, ne-a declarat managerul.

Există în momentul de față mai multe proiecte de dezvoltare și dotare a SJU Tulcea, aflate în diverse stadii de implementare, gestionate de CJ, în valoare de peste 50 milioane de euro, bani europeni. Suntem în curs de achiziție de aparatură radiologică de înaltă performanță, investiții fără precedent până acum. Acest fapt ne dă încredere că există viitor pentru spitalul din Tulcea”, a încheiat acesta.