Vloggerul Alexandru Bălan,  cunoscut pe YouTube sub numele „Colo” este urmărit pe YouTube de peste 850.000 de persoane, majoritatea fiind copii.

Aşadar, „Colo” a fost reținut pentru 24 de ore în dosarul în care este cercetat pentru că ar fi instigat la violență împotriva minorelor, inclusiv la violarea acestora, după ce a povestit o experiență personală pe care a avut-o cu o fată de 16 ani.

Vloggerul Alexandru Bălan a fost audiat mai bine de trei ore de poliţiştii din cadrul Secţiei 9 din Bucureşti.

La ieşirea din secţie, bărbatul de 28 de ani a ridicat doar o dată privirea din pământ şi s-a uitat spre jurnaliştii care îl aşteptau.

Totul a plecat de la un clip postat pe YouTube, în care povesteşte, cu un limbaj explicit, cum ar proceda cu o minoră de 16 ani, l-a adus în vizorul poliţiei.

Alexandru Bălan: “Astăzi am văzut o fată, cred că avea 16 ani, i-am văzut toată …. Sincer vă spun mi-a plăcut, de ce să mănânc … Dar aia merită … Adică la modul .., să o …, să îi zici o .., să îi dai …, să o … eu am nişte fetişuri mai ciudate.”

Psihologii spun că aceste păreri toxice se imprimă în personalitatea copiilor tocmai pentru ca vloggerii sunt consideraţi idoli de către adolescenţi.

Bogdan Ion, psiholog: “Statul o să facă sau nu o să facă un lucru, dar accesul nostru ca părinţi este direct la copii, iar dacă nu ne implicăm la timp ne va costa mult mai mult. Ne va costa în termenii de ceea ce se întâmpla cu adolescenţii noştri când cresc şi aici nu mă refer doar la viol pentru că sunt încurajări venite şi pentru a abandona studiile.”

După valul de indignare pe rețelele sociale, vloggerul a revenit cu un nou videoclip, în care îşi cerea scuze:

Alexandru Bălan Colo:  „Tot acest clip este extras dintr-un live de divertisment pe care l-am făcut acum câţiva ani. A fost o glumă extraordinar de proastă. Îmi cer scuze în mod oficial pentru că clipul meu a deranjat. Nu reprezintă în niciun caz nici valorile mele morale, nici felul meu de gândire”, a spus vloggerul.

Alexandru Bălan urmează să fie prezentat în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă, potrivit celor relatate de stirileprotv.