Evenimentul Zilei > Politica > Cum a aflat Dragnea despre arestarea lui Ghiță în Serbia
Cum a aflat Dragnea despre arestarea lui Ghiță în Serbia

Cum a aflat Dragnea despre arestarea lui Ghiță în Serbia

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că a aflat despre despre arestarea preventivă în Serbia a fostului deputat social-democrat Sebastian Ghiţă de pe internet.

"Am aflat pe net despre acest lucru, dar eu nu ştiu acum unde este Sebastian Ghiţă, adică este arestat sau este…, nu ştiu care este regimul efectiv", a declarat Dragnea, joi, la Parlament.

El a adăugat că nu a discutat cu ministrul Justiţiei despre extrădarea lui Ghiţă. 

Referitor la posibilitatea ca Sebastian Ghiţă să fie audiat, după ce va fi adus în România, la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, Dragnea a precizat că va fi chemată orice persoană se consideră că poate ajuta la lămurirea lucrurilor. 

"În funcţie de informaţiile care vor începe să apară şi de oamenii care vor veni să declare, o să chemăm şi o să invităm la comisie pe oricine va fi necesar, fără niciun fel de excepţie şi fără niciun fel de rezerve", a explicat șeful Camerei Deputaţilor. 

Sebastian Ghiţă a fost prins, vinerea trecută, în Serbia după aproape patru luni de la dispariţie, timp în care instanţele din România, respectiv ÎCCJ şi Tribunalul Prahova, au emis două mandate de arestare în lipsă pe numele lui.
 
Atunci când a fost capturat, fostul deputat avea un pașaport sloven fals. Se pare că, Ghiță folosea numele Alexander Ivanovici, anunță România TV. Poliția sârbă ar fi controlat actele tuturor din cafenea, dar i-ar fi ridicat doar pe frații Ghiță.
 
Curtea de Apel Ploiești va trimite în cursul zilei de astăzi la Ministerului Justiţiei documentele în baza cărora va fi declanşată procedura de extrădare. Mai sunt necesare actele de la instanța supremă pentru ca Tudorel Toader să trimită cererea de extrădare.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: