Evenimentul Zilei > Actualitate > Marea trădare a lui Dragnea. Cum s-a răzbunat pe cei care îi criticau mustața
Marea trădare a lui Dragnea. Cum s-a răzbunat pe cei care îi criticau mustața

Marea trădare a lui Dragnea. Cum s-a răzbunat pe cei care îi criticau mustața

Demisia lui Mihai Tudose, în vara lui 2017, din funcția de premier a avut drept cauză refuzul său de a-i face pe plac lui Liviu Dragnea, liderul de atunci al PSD, și de a promova legile care îl favorizau pe acesta.

Fostul premier PSD Mihai Tudose a vorbit despre conflictul său cu Liviu Dragnea, fostul lider al partidului, și despre motivele care au dus la înlăturarea sa de la conducerea guvernului. Retragerea lui Mihai Tudose, la doar câteva luni după ce a fost numit premier, în 2017, a fost provocată de dorința lui Liviu Dragnea de a controla activitatea guvernului. Fostul prim-ministru al PSD a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat în urmă cu patru ani în PSD, la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

În 2017, pe 29 iunie, Mihai Tudose a fost numit premier al României. Se întâmpla după ce Parlamentul dominat de PSD l-a înlăturat pe Sorin Grindeanu, prin moțiune de cenzură, la inițiativa lui Liviu Dragnea. A rezistat doar câteva luni, până în ianuarie 2018 când, la rândul său, pe fondul unui conflict cu același Liviu Dragnea, a fost nevoit să demisioneze.

Cum a fost despărțirea de Dragnea

După patru ani, Mihai Tudose a vorbit despre disputa cu Dragnea și motivele care l-au adus în situația de a renunța la funcția de premier.

„Nu m-am crezut mai puternic decât Dragnea, dar am vrut să fiu premierul României, nu al unui om sau al unui partid. La un moment dat, lucrurile au luat o razna! Au apărut lucruri cerute nu de popor, ci de un om. N-am acceptat implicarea lui Dragnea în Guvern pentru că legile nu se dau cu dedicaţie. Mi-am asumat poziţia şi am demisionat!”, a spus Mihai Tudose.

În prezent, Mihai Tudose este europarlamentar, ales pe listele Pro România, partidul lui Victor Ponta. A fost alegerea pe care a făcut-o după ce, din cauza disputei cu Liviu Dragnea a fost nevoit să plece din PSD. A revenit în partid, la câtva timp după ce Dragnea a ajuns la închisoare, după alegerile europarlamentare, iar Marcel Ciolacu a preluat conducerea PSD.

Despre trădare și trădători

Rememorând momentele de atunci, din 2017, Mihai Tudose a vorbit cu oarecare detașare de conflictul cu Dragnea. El nu și-a învinovățit nici unul dintre colegii de partid pentru că a fost abandonat, ca premier. Întrebat dacă l-a trădat cineva și, din acest motiv, a pierdut funcția, fostul premier spune că singurul care l-a trădat a fost Liviu Dragnea. În rest, nu a solicitat susținerea nimănui.

„El singur m-a trădat, s-a trădat pe el. Eu nu am insistat la niciun coleg. Vă spun sincer că am spus de la început: mă votați că asta e viața, mă duc acasă. Asta a fost și răzbunarea mea că era previzibil ce se va întâmpla cu PSD. Partidul dacă o sa mai aibă 20% o să fie bine și așa a fost. Asta a fost răzbunarea mea pentru el: fă ce vrei tu și să vezi unde te duci. A fost previzibilă”, a mai spus Mihai Tudose.

„Viața îi dă fiecăruia ce merită”

Pe de altă parte, fostul premier susține că nu a simțit nici un sentiment de răzbunare în momentul în care Liviu Dragnea a fost încarcerat. El pune acest lucru pe seama „vieții”. Așa s-a petrecut și în cazul lui Liviu Dragnea care a fost abandonat rapid de cei care îl lăudau pe vremea când era în vârf.

„Eu nu caut răzbunare. Dacă voiam poate aveam cum. Viața îi rezervă fiecăruia ce merită. Îmi imaginam că are televizor și îi vedea pe toți cei care îi spuneau: ce frumos și deștept ești! Și a doua zi s-au lepădat de el. Noi, ăștia care aveam ceva de spus și nu eram multumiți de cum îi stătea mustața, nu eram buni și trebuia să fim îndepărtați. Cu răbdare, lucrurile se întâmplă”, a mai spus Mihai Tudose.